Informacije o polinevropatiji

Visokotonska terapija lajša polinevropatijo.

Pri bolnikih z diabetesom se pogosto posledično razvijejo še druge bolezni.Diabetična polinevropatija je ena od njih. Z visokotonsko terapijo, razvojno nadgradnjo klasične elektroterapije, se lahko s polinevropatskimi težavami učinkovito borite doma in lajšate bolečino.
Preko visokotonske terapije, s posebnim aparatom iz vrste HiTop, dosežete globoko in učinkovito medicinsko mišično stimulacijo, ki pripomore k izboljšanju izmenjave snovi.
Visokotonska terapija ponuja povsem nov začetek zdravljenja diabetične polinevropatije:

  • visoka učinkovitost v primerjavi z ostalimi fizikalnimi oblikami zdravljenja
  • brez stranskih učinkov

Zdravljenje temelji na prepričanju, da na izboljšanje izmenjave snovi ne vpliva le aktivno gibanje, torej šport, ampak tudi pasivno gibanje v obliki zunanje električne mišične stimulacije. Istočasno visokotonska terapija poveča občutljivost na insulin, temu pa sledi zmanjšanje telesne teže. Ti pozitivni učinki naredijo to terapijo kot idealno za ljudi z diabetesom, ki niso v stanju za samostojno telesno aktivnost.

Učinkovitost terapije se je potrdila tudi v znanstvenih kliničnih študijah:Primeri nemškega diabetološkega centra v Dusseldorfu so pokazali, da je bilo zdravljenje simptomov bolnikov z diabetesom tipa 2 tudi do 100% uspešno. Posledično je izginila gluhost nog, pri bolečinah pa so lahko bolniki zdravila znatno zmanjšali ali začasno celo odstranili.