Uporaba visokotonske terapije

Uporaba visokotonske terapije doma ali v ambulanti
visokotonska-terapijaBolezen je redko omejena le na eno mesto. Zato sledi visokotonska terapija celostnemu načinu zdravljenja. V zdravljenje vključi celo telo, s čimer se poveča obrambna sposobnost telesa. Seveda pa je možna in smiselna tudi lokalna obravnava. Tako sta v okviru simultane modulacije frekvence in amplitude možni dve obliki nastavitev:

obravnava z SimulFAMi je vzročna obravnava, ki se zgodi istočasno na lokalnem mestu obravnave in na celotnem telesu
obravnava z SimulFAM x 100 Hz je simptomatska obravnava s ciljem zmanjšanja bolečine, ki se praviloma dogaja na lokalnem mestu
Zdravljenje z visokotonsko terapijo načeloma izvaja zdravnik, fizioterapevt ali drug usposobljen zdravstveni kader. Zdravnik predpiše program zdravljenja (intenziteto in frekvenco), uporabniki oziroma izvajalciterapije pa pazijo, da so elektrode pravilno nameščene. Čas obravnave in trajanje zdravljenja se izbere glede na diagnozo.

Obstajajo pa tudi aparati za domačo uporabo, ki so namenjeni zdravljenju diabetične polinevropatije in sklepnih artroz. V tem primeru je program v aparatu že nastavljen, podana je tudi postavitev elektrod. Z elastičnimi trakovi se elektrode povsem enostavno pritrdijo na mesto obravnave. Jakost si bolnik nastavi do vrednosti, pri kateri občuti rahlo mravljinčenje, gomazenje oziroma dokler ne vidi krčenja mišice.