Hitop pri diabetesu

HI TOP TERAPIJA PRI DIABETESU TIPA II
Pacientom z diabetesom tipa II se pogosto počasi razvijejo bolezni, ki so posledica diabetesa. Ena od teh je diabetična polinevropatija. Mnogi trpijo za bolezenskimi spremembami živcev, ki se najprej pokažejo v stopalih in nogah. K tipičnim težavam spadajo izguba površinske senzibilitete, občutek gluhosti, mravljinčavost, izguba občutka temperature in zbadajoča bolečina.

Imate tovrstne težave? Ne morete spati? Jemljete močna zdravila? Vas je bolečina že povsem ohromila? Zdaj lahko to spremenite!

Morda tovrstnih težav še ne opazite, ker ste še v zgodnjem stadiju bolezni? Morate se zavedati, da vas zgodnje odkritje bolezni lahko obvaruje pred hudimi posledicami, kot so diabetično stopalo in amputacija prstov.

Je vaš zdravnik potrdil nevropatijo? Ne bodo vam pomagala samo zdravila. Z visokotonsko terapijo se lahko nevropatske težave učinkovito in ciljno lajšajo, brez stranskih učinkov.

Visokotonska terapija sloni na prepričanju, da izmenjavo snovi ne izboljša le aktivno gibanje ( šport ), temveč tudi pasivno v obliki zunanje električne mišične stimulacije. Ob tem učinkuje visokotonska terapija drugače kot klasična elektroterapija ( TENS ): V globino, direktno na mišico, kjer proizvede intenzivno in s tem učinkovito a prijetno kontrakcijo. Poleg tega podpirajo visokotonske frekvence med 4000 in 32000 Hz biokemične in bioelektrične procese v celici in s tem olajšajo izmenjavo snovi.

KOMU POMAGA TERAPIJA?
Udeleženci znanstvene raziskave so bili ljudje z diabetesom tipa II. Učinkovitost terapije za to skupino ljudi je tako medicinsko potrjena. V praksi pa se je izkazalo, da ta terapija pomaga tudi drugim ciljnim skupinam.

KAKO POMAGA TERAPIJA?
Poleg lajšanja bolečine prihaja preko aktivirane izmenjave snovi do izboljšane občutljivosti za insulin, kot tudi do zmanjšanja telesne teže za 1,4 kg/ mesec.

KAKO TERAPIJA POTEKA?
Za trajen učinek zadovoljujejo tri terapije tedensko, vsaka traja 30 minut.