Kaj je HiToP?

Mnogim terapevtom in pacientom je kratica HiToP že dobro poznana. HiToP ali High Tone Power Therapy je elektroterapija s frekvencami visokih tonov, ki potujejo skozi telo v obliki električnega polja.

To ni klasična elektroterapija! Moč, ki jo lahko vnašamo v telo, doseže tudi do 5000 mW in je bistveno večja od moči klasične elektroterapije. Od ostalih elektroterapij se razlikuje še v učinku, tehnologiji in uporabi.

Z vnosom energije povečamo potencial celične energije in vplivamo na oscilacijo oziroma vibriranje celičnih struktur, kar pospešuje normalizacijo metabolizma.

To dosežemo z vnosom visokih frekvenc od 4.096 do 32.768 Hz, kar je za razliko od srednje frekvenčnih terapij, ki uporabljajo frekvence do 12.000 Hz, zelo veliko. Te visoke frekvence imajo vpliv na celične strukture; spodbujajo regeneracijo celic in pospešijo prehajanje odpadnih produktov iz celic in hranilnih snovi v njih.

Prav tako lahko s HiToPom moduliramo nizke frekvence od 0 do 200 Hz – slednje potrebujemo za stimulacijo oz. krepitev mišic, protibolečinsko terapijo, terapijo edema, limfne drenaže, električne masaže … Vendar tudi pri uporabi nizkih frekvenc v ozadju vedno delujejo visoke frekvence, tako da je učinek regeneracije vedno prisoten.

Aparat uporablja simultano modulacijo frekvence in amplitude (SimulFAMi), kar pomeni, da se s spremembo oz. dvigom frekvence istočasno spreminja amplituda, le-ta pa omogoča vnos tolikšne moči in takšnih visokih frekvenc.

Razlika pri izvajanju terapije je v dolžini obravnave, priporočljivo izvajanje je najmanj 30 in do 60 minut. Ostale elektroterapije se navadno izvajajo med 5 in 15 minut, kar je bistveno premalo za doseganje optimalnih ciljev.

Pri klasični elektroterapiji se praviloma uporabljajo 1 kanal in 2 elektrodi, HiToP na slovenskem tržišču pa ponuja 1, 2 in 4-kanalni aparat, tako da terapevt glede na stacionarno ali mobilno uporabo ni omejen!

Edinstveni HiToP aparat lahko najamate tukaj. s širokim spektrom uporabe nadomesti vse klasične elektro aparate, ki jih do sedaj poznamo na tržišču.