Recept za najhitrejše okrevanje po operaciji kolena

Poškodbe kolena so precej pogoste pri profesionalnih in rekreativnih športnikih, pa tudi pri popolnoma vsakdanjih opravilih. Koleno je nampreč zelo izpostavljen sklep in s tem tudi zelo dovzeten za poškodbo že pri najmanjših nepazljivostih.

Vsakdanja opravila, kot so na primer košnja trave po brežini, lahkoten tek ali pohod, barvanje sten, nošenje otroka ali težjega bremena, obrezovanje drevja in podobno, se ob neprimernem koraku lahko hitro končajo z nategnjeno ali natrgano vezjo, poškodbo meniskusa ali okvaro hrustanca.
Tako so operacije kolena pri odraslem prebivalstvu pogoste, ob tem pa pacienti naletijo na neželene težave – hude bolečine v dneh pred in takoj po operaciji ter pri kasnejšem okrevanju po operaciji, ko pripadajoča fizioterapija večinoma ne zadostuje pri povrnitvi gibljivosti sklepa.

Kako si lahko pomagate doma, da bodo bolečine po operaciji kolena čim prej izginile?

Nad neznosne bolečine z globokim hlajenjem

Ob bolečini najprej pomislimo na lokalno hlajenje, ki v domačem okolju večinoma pomeni naslednji scenarij: po poškodbi iz zamrzovalnika vzamete hladilni gel ali led in ga namestite na obolelo mesto. Mrzel obkladek držite na mestu, dokler še prenesete mraz.
Deloma nam v tistem trenutku takšna oblika hlajenja resda malce olajša bolečine, a ste se kdaj vprašali, če je 0° C primerna temperatura za vaše telo?

POZOR: V resnici je lahko zelo škodljivo, če temperatura v tkivu pade pod 15° C – ledeni obkladki sicer delujejo blagodejno na bolečino, vendar hkrati povzročijo prekomerno cirkulacijo, pride pa lahko celo do motenj pri delovanju limfne drenaže in metabolizma.

Tukaj je še drug problem –  led se topi, gel se ogreva in nad temperaturo torej nimamo nadzora.
Poleg tega hladni obkladki nehajo učinkovati v trenutku, ko jih odstranimo s telesa in že po desetih minutah se telo ponovno ogreva (oziroma ohlaja v primeru grelca ali termoforja) nazaj na normalno temperaturo.

K sreči obstaja rešitev: naprava, ki si jo lahko najamete za domačo uporabo  –  Kinetec Kooler™ je zmogljiva in praktična naprava za lajšanje bolečin z natančno odmerjeno temperaturo. Za njeno delovanje ne potrebujemo ledu, saj vso temperaturo dovaja iz zaprtega sistema s pomočjo 60 ml destilirane vode.

Naprava, ki ohladi vaše bolečine v kolenu

S pomočjo termoelektrične tehnologije lahko z grelno ali hladilno terapijo zdravite boleče mesto in to popolnoma brez uporabe ledu.

Zakaj je Kinetec Kooler™ rešitev za poškodovano koleno?

Z dalj časa trajajočim hlajenjem z natančno odmerjeno temperaturo pospešujemo celjenje poškodovanega tkiva, do katerega pride po športnih poškodbah, po operativnih in laserskih posegih, pa tudi drugih vzrokih: pri kroničnih bolečinah in obolenjih (revmatitis, migrene, artritis), koristi se celo za nižanje telesne temperature.

S Kinetec Koolerjem™ preprečujemo nastanek oteklin in hematomov, športnikom bo prišel prav tudi pri zvinih, izpahih, nategnjenih mišicah in edemih, saj z napravo poleg blaženja bolečine dosegamo tudi sprostitev mišic in izboljšanje gibljivosti.

S Kinetec Koolerjem™ lahko na hoteni del telesa neprekinjeno dovajamo želeno temperaturo toliko časa, kot nam je odredil zdravnik oziroma je pacientu še udobno (za koleno je priporočljiva temperatura od 12 do 17 stopinj Celzija).

Ko s terapijo prenehamo, ostanejo učinki hlajenja v tkivu kar do 60 minut, kar neprimerljivo izboljša potek rehabilitacije in celjenja. Poleg tega ima naprava manšeto, ki se odlično prilega kolenu (ga popolnoma objame), tako da pacientu ni potrebno ničesar držati in se lahko bolj posveti počitku med samo terapijo.

Majhna naprava z malo gumbi omogoča enostavno upravljanje in uporabo v domačem okolju. Tako si boste učinkovito lajšali bolečine do datuma operacije in pospešili celjenje tkiva neposredno po operaciji.

Predpisanih obiskov pri fizioterapevtu premalo

Vsak pacient s poškodbo, pri kateri je potrebna fizioterapija, se v javnem zdravstvu sreča s problemom čakalnih dob in (pre)majhno količino predpisanih terminov za fizioterapevtska razgibavanja.

Predvsem pri poškodbah kolena je prisotna splošna problematika, ko je operacija še izvedena v sprejemljivem času, a so nato pripadajoči obiski pri fizioterapevtu (pre)skopo odmerjeni, pacient pa ima po opravljeni terapiji še vedno težave z bolečinami in gibljivostjo kolena.

Kaj storiti, ko pa si ne morete več privoščiti bolniške odsotnosti, saj službene in družinske dolžnosti ne čakajo? Pokličite ali obiščite nas in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas. Nudimo namreč tudi najem profesionalne naprave Kinetec Spectra za razgibavanje kolena v domačem okolju.

Okrepite gibljivost in moč mišic doma

Problem okrevanja po operaciji je počitek pacienta, saj ta vodi v naglo upadlost moči mišic in njihovo gibljivost.

Seveda po operaciji koleno nujno potrebuje predpisano mirovanje in hlajenje, kar s pomočjo Kinetec Koolerja™ poteka še bolj uspešno, a je velikega pomena tudi razgibavanje kolena, ki pa mora nujno potekati pod nadzorom strokovnjaka, torej fizioterapevta.

Tako se pacient znajde v začaranem krogu – počivati mora, razgibavanje na predpisani fizioterapiji mu ne pripada več, bolniške odsotnosti si ne more več privoščiti, gibljivost kolena pa še ni dovolj dobra za vrnitev v vsakdanjik.

Zato vam nudimo najem »strokovnjaka« za razgibavanje kolena doma – profesionalni aparat za pasivno razgibavanje kolena Kinete Spectra.

Aparat si lahko najamete za obdobje do enega meseca po dostopni ceni za vsakogar, rezultati strokovne rehabilitacije doma pa so: uspešnejša regeneracija, izboljšana gibljivost kolena ter hitrejša vrnitev v aktivno življenje.

Aparat je kompakten in lahek (ima le 11 kg), digitalno upravljanje pa omogoča pacientu enostavno in samostojno upravljanje.

Ob najemu vam bomo podrobno razložili uporabo obeh aparatov in strokovno svetovali, kako ju uporabljati, da bo vaša rehabilitacija uspešna in kar se da hitra.

Priporoča tudi strokovnjak za športne poškodbe Matej Čebokelj

Matej Čebokelj, višji fizioterapevt in cyriax terapevt, ki je specializiran za ortopedsko travmatološko področje in zdravi poškodbe obilici slovenskih športnikov, o Kinetek Koolerju™ pravi:

»Meni in mojim pacientom je Kinetek Kooler™ zelo ljub, saj je izredno enostaven za uporabo, učinkovito zmanjša bolečino, oteklino ter izboljša gibljivost.

Uporabljam ga pri vseh pooperativnih in travmatoloških stanjih, na primer po operaciji in pri rehabilitaciji križnih vezi, menjave sklepov, zvinu in zlomu sklepov, prav tako pa izboljša celjenje tudi po estetskih posegih, na primer operaciji nosu.

Po operaciji kolena ga najraje uporabljam sočasno z napravo za pasivno razgibavanje kolena Kinetic Spectra, saj skupaj dajeta najboljše, najhitrejše in najvidnejše rezultate.«

Pošljite povpraševanje oziroma nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali pri učinkovitem okrevanju po operaciji kolena –  varno in v domačem okolju.

Komentarji

  1. Pozdravljeni.
    Pred dobrim mesecem sem imel zvin kolena. MR radiološko preiskava je pokazala rupturo ACL križne vezi.
    Me zanima če se da izposoditi ta pripomoček za razgibavanje tudi v Ljubljani in kakšna je cena
    Hvala za odgovor Lp.

    1. Pozdravljeni. Prosimo, kontaktirajte nas na info@semos.si, kjer smo vam na voljo za vse dodatne informacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.