Težave z urinsko inkontinenco

Urinska inkontinenca ali nehoteno, nenadzorovano uhajanje urina, je pogosta težava, ki prizadene kar 10 odstotkov celotne populacije.

Pogosteje obolevajo ženske kot moški, vsekakor pa bolezen pri obeh spolih predstavlja higienski in socialen problem ter lahko močno vpliva na kakovost življenja posameznika. Vzrokov za nastanek urinske inkontinence je več, eden izmed glavnih je oslabljenost mišic medeničnega dna. Na to vplivajo tudi starost, stres, prekomerna telesna teža, mišična obolenja, fizični napori, število porodov, alkohol 

Poznamo več vrst urinske inkontinence 

  • stresna inkontinenca,  
  • urgentna inkontinenca,  
  • funkcionalna inkontinenca,  
  • »overflow« inkontinenca, 
  • mešana urinska inkontinenca. 

Načinov zdravljenja je seveda več, vendar lahko to težavo bistveno izboljšamo (v nekaterih primerih celo popolno pozdravimo) s stimulacijo in revitalizacijo mišic medeničnega dna.

To nam omogoča visokofrekvenčna elektroterapija ali z drugo, že bolj znano besedo, HiToP, pri katerem lahko pri mišični stimulaciji enostavno nastavljamo jakost intenzitete, spreminjamo vlak impulzov in s SimulFAMi tokom revitaliziramo mišice s frekvencami, ki potekajo od 4096 do 32768 Hz in imajo vpliv na samo celično presnovo.

Aplikacija je enostavna in se izvaja s pomočjo elektrod, ki jih namestimo na sprednji del stegna in tik pod zadnjico, da lahko dosežemo pravi učinek. Vsekakor se ob HiToP terapiji vzporedno priporočajo t. i. Keglove vaje za krepitev mišic medeničnega dna. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.