HiToP in »big tast« terapija

»Big tast« terapija je oblika masaže, ki jo lahko izvajamo s HiToP aparatom s pomočjo električnega toka. Terapevt in pacient oziroma pacientka se z elektrodami povežeta v tokokrog in tako terapevt skozi svoje roke pacientu dovaja električni tok v različnih frekvencah. Terapija je za pacienta zelo prijetna in sproščujoča, za terapevta pa manj naporna kot klasična ali športna oblika masaže.

S pomočjo HiToPa pacientu hkrati dovajamo veliko energije v celice in dosegamo učinek regeneracije, kar s klasično masažo ni mogoče. »Big tast« terapija poteka v štirih korakih.

  1. Začnemo s pregledovanjem pacientovega tkiva, skozi katerega drsimo in iščemo morebitne anomalije, hkrati pa pacienta navajamo na občutek električnega toka.
  2. Nadaljujemo z drugim korakom, tukaj aktiviramo mišice tako, da izzovemo mišično krčenje, ob tem tudi mišice, ki so zakrčene in jih v vsakodnevnem življenju manj pogosto ali sploh ne uporabljamo.
  3. V tretjem koraku izvajamo sprostitev v obliki klasične ali športne masaže za sproščanje tkiva.
  4. Zaključimo tako, da na točki pod zatiljem krožimo in s tem vplivamo na centralno lajšanje bolečin, preprečujemo glavobole, migrene …

Terapija traja od 45 do 60 minut, rezultati pa so izjemni. Vsem ljubiteljem klasičnih, športnih ali drugih masaž bo »big tast« terapija zagotovo ena izmed najljubših. Odlično se obnese tudi pri športnikih po napornih treningih in ljudeh z napetostjo zgornjega dela trupa, kot tudi pri raznih glavobolih in drugih napetostih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.