“Nova pridobitev v naši ambulanti so globinski udarni valovi.
Aparat uporabljam komaj 3 mesece in moram reči, da mi zelo olajša delo.
S svojimi impulzi doseže tudi globje ležeča tkiva, ki so težje dostopna mojim rokam. O tej terapiji sem slišala veliko govoric. Moram priznati, da sem imela na začetku pomisleke, da je to mogoče preveč agresiven način terapije.
Potem pa sem ugotovila, da je terapija z globinskimi udarnimi valovi lahko celo bolj prijetna od manualne terapije.
Tudi vsi pacienti pri katerih sem do sedaj uporabila globinske udarne valove, so bili zelo zadovoljni. Čas terapije je krajši in potrebno je bilo manj obravnav.” 

Martina Spruk,
Fizioterapija PROGIB

 

 

“Minili sta že dve leti odkar v našem centru za veterinarsko rehabilitacijo in hidroterapijo Dogs4motion uporabljamo K-laser Cube 4 Vet 2.0. S tem aparatom sem se prvič srečala med lastno prakso na kliniki v Belgiji, danes pa nam poleg podvodne steze za hidroterapijo predstavlja nepogrešljiv del opreme za izvajanje veterinarske fizioterapije. Uporabljamo ga za zmanjšanje vnetja, bolečin in pospešitev celjenja po operacijah, ob poškodbah, mišičnih napetostih ter akutnih ali kroničnih stanjih kot so težave s kolki, hrbtenico ali ostalimi sklepi. V enem letu sva s sodelavko Evo s pomočjo K-laser Cube 4 Vet 2.0 izvedli 3083 laserskih terapij, kar je skupaj naneslo 113,5 ur delovanja.”

Jana Gams, dr. vet. med., CCRP
Dogs4motion, veterinarska rehabilitacija in hidroterapija

»Brez podjetja Semos in njihovih kvalitetnih aparatur si skoraj ne predstavljamo delovanja vseh slovenskih košarkarskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Regeneracija in rehabilitacija sta dve ključni komponenti, brez katerih današnjih uspehov kot sta srebrna medalja deklet U20 leta 2017 in bronasta medalja fantov U18 leta 2019 ne bi bilo. Turnirji naših reprezentanc na evropskih prvenstvih so zelo naporni, ker se tekme igrajo vsakodnevno. Zato se Semosu zahvaljujem za sodelovanje do zdaj in upam, da bomo tako dobro sodelovali tudi v prihodnje.«

Mirko Jurjavčič, Vodje reprezentanc mlajših starostnih kategorij
Košarkarska zveza Slovenije (KZS)

»

“Pri podjetju Semos mi je všeč predvsem njihov prijateljski odnos do strank in strokovno svetovanje, ki je prilagojeno vsakemu posamezniku glede na njegov šport in osebne potrebe (sankcija poškodbe, regeneracija…)
Sama uporabljam njihove izdelke za hitrejšo regeneracijo med samimi treningi in tekmovanji. Največkrt je v uporavi Fasciq peanutball, ki ga uporabljam pred vsakim treningon, saj izboljša hidracijo tkiva in sprošča mišične vozle. Prav tako sem zelo zadovoljna z Airofit-om Pro, s katerim sem si izboljšala zmogljivost in kapaciteto svojih pljuč.”

Mia Krampl, slovenska športna plezalka

Uporaba Semos naprav je na igrah potrebna, saj so podpora manualni terapiji. So situacije, kjer nekaterih poškodbenih stanj z manualno terapijo ni mogoče hitro in učinkovito rešiti. Delo z napravami na igrah pod okriljem OKS-ZŠZ tudi razbremeni delo fizioterapevtov, ki je na igrah zelo skoncentrirano in zaradi tudi zelo naporno.

Naprave, ki smo jih do sedaj uporabljali na igrah so pripomogle k izboljšanju bolečinskih stanj, pri regeneraciji, pospešile celjenja pri poškodbah, povečale učinek terapije. Ne smemo pozabiti tudi na psihološki učinek pri delu z napravami. So nekateri športniki, ki dobro poznajo delo z napravami in jih uporabljajo tudi sicer, zato jim je uporaba naprav na igrah še toliko bolj potrebna.  

Po pomembnosti so izpostavili predvsem uporabo K-laserja, Human Tecarja (HCR 1002) in Hi topa.”

OKS – Olimpijski komite Slovenije
Mnenja smo prejeli od nabora fizioterapevtov, ki so se vsi skupaj udeležili vseh iger pod okriljem OKS-ZŠZ z OKS.ZŠZ (OFEM, MOI, POI, ZOI, EI, SI).

“Semos aparati mi pomagajo pri mojih poškodbah, ki jih je pri judu kar veliko.
Sam sem imel že 6 operacij in pri vsaki so mi Semos in vsi njihovi aparati, veliko pripomogli na področju rehabilitacije.
Najljubši aparat trenutno je STORZ shockwave in Kinetec kooler.”

Vito Dragič, profesionalni judoist

 “V fizioterapiji Remedios uporabljamo K-laser in udarne globinske valove že nekaj let.

Zelo smo zadovoljni z aparati, ob jasnih indikaciji so učinkoviti in uporabni.
Uporabljamo jih tako pri športnikih kot pri kroničnih bolnikih. Spekter uporabnosti je zelo širok.

Servis je hiter in učinkovit. Na splošno s podjetjem Semos radi sodelujemo. “

Ga. Tanja Lončarič,
Remedios zasebna fizioterapija

“V Kliniki OMNIA smo zelo zadovoljni uporabniki K-laserja, saj daje odlične estetske rezultate, kar je za naše stranke izjemno pomembno.
Brazgotin skorajda ni ali pa so zelo nežne.
Všeč nam je tudi praktičnost, saj je K-laser lahek in prenosen, zato ga enostavno “selimo” med ambulantami.
Tudi mlajši kolegi v naši kliniki, ki še nimajo veliko izkušenj z laserji, z lahkoto in suvereno uporabljajo K- laser: zaradi enostavne uporabe in praktičnih menijev, kjer so parametri že nastavljeni ter enostavni za aplikacijo.
Veliko dodano vrednost predstavlja tudi SEMOS ekipa, ki nam je nudila izobraževanje in je vedno na voljo za vso podporo, vprašanja in informacije. Priporočam.”

Daša Kovačič Beković, dr.med.
Klinika OMNIA

“Poleg manualne terapije in popravljanja napačnih gibalnih refleksov si pomagamo z vrhunskim aparatom K Laser Cube Plus 30, katerega lahko uporabljamo v vseh fazah rehabilitacije.
Z njim biostimuliramo vse celične procese in s tem omogočimo optimalne pogoje za regeneracijo.
Za najboljši rezultat zdravljenja pri vsaki terapiji veliko pozornost posvetimo trebušnemu dihanju. Pri doseganju večjega zavedanja dihanja nam pomaga Airofit.”

Peter Hribar
Rekreacijsko rehabilitacijski center Vita fit

“Z laserskim pomlajevanjem nožnice in zdravljenjem stresne urinarne inkontinence pomagamo ženskam po porodu, ki imajo ohlapno nožnico in jim zaradi tega uhaja voda. Laser segreje steno nožnice, kar povzroči da se kolagen, ki je v steni nožnice, skrči.  S tem pomagamo ohraniti kakovost vaginalne stene in mehurja. Poseg je neboleč, anestezija ni potrebna. Pomladitev nožnice naredimo s tremi posegi, pri katerem v zadnjem posegu apliciramo v nožnico lastno plazmo, s tem pa dodatno spodbudimo nastanek in rast novih celic. K laser je odličen, saj emitira vse tri vrste svetlobe, ki so računalniško prilagojene vrsti zdravljenja. Torej infrardečo, rdečo in modro svetlobno energijo. Izbor različnih laserskih energij tako omogoča več učinkov na tkivo, kot bi ga  posamezna svetlobna energija.

Medicinski center BARSOS

»S podjetjem Semos sodelujem že vrsto let in z izbranimi produkti, jih prodajajo me navdušujejo. Vedno znova me prepričajo s kvaliteto in zanesljivostjo.«

Natalija Mrevlje, dipl. fizioterapevtka
Holis

»Od kar vodim svojo zasebno kliniko nabavljam tako terapevtski material, potrošni material kot tudi terapevtske aparature pri podjetju Semos. To podjetje odlikuje odprto razmišljanje in široka ponudba materialov najvišje kakovosti. Prav tako so izjemno ažurni pri dobavi le teh in nudijo strokovno podporo ter servis. Če iščete novosti, kvaliteto in podporo, potem je podjetje Semos pravo za vas!«

Tatjana Jeglič, dipl.fizioterapevtka, IBITA Basic Course Instructor
Fizioterapija Ljubljana

»Redna uporaba HiToP HTEMS elektro stimulacije je zelo uspešna terapija pri lajšanju simptomov diabetične polinevropatije! (mravljinčenje, gluhost in bolečino).«

Damjan Justinek, dr. med., spec. int. med.