TP-TOOL® BY DR. STEPHAN SWART

463,60

HITRA IN ENOSTAVNA LOKALIZACIJA PROŽILNE TOČKE

TP-TOOL® podjetja Storz Medical olajša in izboljša delo običajnih terapij, kot je terapija z udarnimi valovi ali laserska terapija. Inovativno vlogo je razvil dolgoletni uporabnik udarnih valov dr. Stephan Swart.

»Lokalizacija prožilnih točk s TP-TOOL® je hitra, natančna in skoraj neboleča,« pravi dr. Stephan Swart.

Opis

Kako lokalizirate sprožilne točke s TP-TOOL®?

Prožilne točke (TP) in druge motnje miofascialnega sistema so pogosto tiste, ki povzročajo bolečino in omejeno funkcionalno gibanje, povezano z mišično-skeletnimi boleznimi. Prožilne točke so predvsem posledica otrdelosti mišic in lokalnega otekanja. Koža na prizadetih območjih je tudi veliko bolj občutljiva kot okoliška območja. Da bi lokaliziral prožilne točke, terapevt valja TP-TOOL® po preiskanih predelih telesa. Utrjena mišica se bo odzvala z rahlim odporom in terapevtu povedala več o položaju, številu in občutljivosti globokih in površinskih prožilnih točk. TP-TOOL® je zasnovan tako, da podpira roke terapevta in omogoča hitre in enostavne preiskave miofascialnega sistema, s čimer omogoča terapijo (z uporabo radialnih in fokusnih udarnih valov) točno na področjih, ki to zahtevajo.

S TP-TOOL® je zdaj mogoče hitro in udobno za pacienta najti sprožilne točke, miogeloze, spremembe periartikularne kapsule in številna druga draženja tkiva. To bistveno skrajša čas pregleda in bistveno izboljša terapevtski uspeh metod miofascialne terapije, kot so radialni in fokusni udarni valovi, dry needling, manualna fizioterapija in še veliko več.

Področja uporabe TP-TOOL® vključujejo:

– lokalizacijo tipične sprožilne točke v mišici vastus lateralis,

– identifikacijo razdraženega kosto-transverzalnega sklepa v torakalni hrbtenici,

– lokalizacijo draženja v pes anserinusu.

Stephan Swart je razvil TP-TOOL® in od takrat vlogo vključuje v svoje vsakdanje delo. Opisal nam je svoje izkušnje s TP-TOOL® in postopkom miofascialnega zdravljenja:

  • pregled kvadricepsa s TP-TOOL®
  • 0značevanje lokalizacije sprožilne točke
  • dry needling prožilnih točk
  • obdelava omejenih induracij z radialno ESWT

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta terapije

Udarni val

Trenutno še ni nobenega mnenja.