Duodynator / Neoserv

Terapija z nizkimi, srednjimi in interferenčnimi tokovi.

Duodynator je terapevtska naprava za klasično elektroterapijo z enosmernimi tokovi, predvsem pri večkanalnem delovanju, pa tudi za terapijo z dvodimenzionalnimi interferenčnimi tokovi.

Neoserv je terapevtska naprava s sesalnimi valovi, ki se uporablja skupaj z 1-4 prisesalnimi elektrodami. Naprava je še posebej uporabna kot dodatek k napravi Duodynator

Opis

Duodynator je terapevtska naprava za klasično elektroterapijo z enosmernimi tokovi, predvsem pri večkanalem delovanju, pa tudi za terapijo z dvodimenzionalnimi interferenčnimi tokovi.

Če prehajata dva srednje frekvenčna električna tokokroga različnih frekvenc ali dva, ki sta fazno zamaknjena eden proti drugemu, se generira nova frekvenca – interferenčna frekvenca – v presečišču skozi superpozicijo superponiranih amplitud. Duodynator uporablja to dvodimenzionalno interferenčno metodo. Ta omogoča, da se  najvišja možna nizkofrekvenčna stimulacija iz bližnje okolice, ki obdaja elektrodo, prestavi v globlja območja, saj se tam tudi generira.

Poleg dvodimenzionalnih interferenčnih tokov, Duodynator ponuja izbor enosmernih tokov in omogoča terapijo s srednjimi sinusnimi valovi. Ta terapija je popolnoma brez DC komponent. Na voljo sta dva kanala. Nosilno frekvenco lahko nastavite od 4.000 do 10.000 Hz v korakih po 2.000 Hz.

Nadalje, Duodynator ponuja klasične nizkofrekvenčne tokove, vključno z galvanskim tokom (DC). Z galvanskim tokom stimuliramo cirkulacijo na področju, ki ga bomo zdravili.

 

Neoserv deluje kot masažna enota s sesalnimi valovi. Tekočine, umazanije ali bakterije, ki jih posesajo prisesalne elektrode, se ujamejo v vodni separator, ki zavzame nekaj prostora in ga je potrebno redno prazniti.

Na področju, kjer so nameščene elektrode, se pojavi povečana hiperemija. Posledično se izboljša prevodnost tkiva pod elektrodami. Poleg tega je pacientova občutljivost na električni tok opazno maskirana s pulzirajočim sesalnim delovanjem elektrod –  zato je ta naprava še posebej uporabna pri pacientih, ki so bolj občutljivi na električne tokove in potrebujejo terapijo z elektro stimulacijo.

Sesalne elektrode se namestijo hitro in enostavno ter se prijetno prilagodijo površini kože. Fleksibilni robovi elektrod zagotavljajo optimalen kontakt s kožo.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta terapije

Elektroterapija

Indikacije

zdravljenje bolečine

sproščanje mišic

trening mišic

stimulacijo mišic (povečana uporaba energije)

rehabilitacijo in mobilizacijo

limfno drenažo

zdravljenje edema

Kontraindikacije

odprte rane na območju, kjer bi potekala terapija

maligni tumorji na območju, kjer bi potekala terapija

vročinska stanja

pacienti z vsajenimi elektronskimi pripomočki

pacienti s kovinskimi protezami (uporabljate lahko samo dvofazni tok, po možnosti srednjefrekvenčni tok)

nosečnost

Trenutno še ni nobenega mnenja.