HiTop terapija

HiToP je v osnovi elektroterapija, vendar ta terapija uporablja frekvence visokih tonov. Njen namen je vnesti čim več energije v telo, to pa lahko dosežemo z visokimi frekvencami. HiToP terapija deluje v razponu med 4.096 in 32.786 Hz. V telo lahko vnesemo tudi do 5000 mW.

HiToP 1 TOUCH

HighTone Power terapija oz. HiToP je terapija s frekvencami visokih tonov, ki potujejo skozi telo v obliki električnega polja.

Primarni cilj HiToP terapije je normalizacija celičnega metabolizma.

S to obliko terapije je v telo dovedena energija, ki aktivira celice in vitalizira telo. Že po prvi terapiji 60-80% bolnikov občuti znatno zmanjšanje bolečine.

 

Aparat Hitop 1 Touch je namenjen tako profesionalni uporabi v terapevtski ambulanti, kakor tudi za mobilno uporabo na domu pri pacientu.

Preko zaslona na dotik terapevt enostavno izbere željene možnosti terapije.

Na zaslonu so v indikacijskem meniju prikazane tudi priporočene postavitve elektrod.

Beri dalje

HiToP 2 touch

HighTone Power terapija oz. HiToP je terapija s frekvencami visokih tonov, ki potujejo skozi telo v obliki električnega polja.

Primarni cilj HiToP terapije je normalizacija celičnega metabolizma.

S to obliko terapije je v telo dovedena energija, ki aktivira celice in vitalizira telo. Že po prvi terapiji 60-80% bolnikov občuti znatno zmanjšanje bolečine.

Beri dalje

HiToP 4 touch

HighTone Power terapija oz. HiToP je terapija s frekvencami visokih tonov, ki potujejo skozi telo v obliki električnega polja.

Primarni cilj HiToP terapije je normalizacija celičnega metabolizma.

S to obliko terapije je v telo dovedena energija, ki aktivira celice in vitalizira telo. Že po prvi terapiji 60-80% bolnikov občuti znatno zmanjšanje bolečine.

Beri dalje

HiToP® PNP

Protibolečinski aparat za domačo uporabo pri polinevropatski bolečini v primeru diabetesa.

Je visokofrekvenčni aparat, ki je bil razvit za optimalno mišično stimulacijo, v primeru diabetične polinevropatije, s specifičnimi oblikami tokov in parametri.

Vas mučijo občutek gluhosti, mravljinčavost, izguba občutka temperature in zbadajoča bolečina?

HiToP TERAPIJA PRI DIABETESU TIPA II VAM BO OLAJŠALA TEŽAVE!

“Redna uporaba HiToP HTEMS elektro stimulacije je zelo uspešna terapija pri lajšanju simptomov diabetične polinevropatije! (mravljinčenje, prekoč občutek, gluhost in bolečino)”. Priporoča DAMJAN JUSTINEK, dr.med.,spec.int.med

Simptomi se zmanjšajo tudi do 60 %.

 

Beri dalje

Transportna torba HiToP® PNP

97,38

✔️ priročna in lahka

 

✔️ nastavljiv naramni pas

 

✔️ oblazinjena zaščita za aparat

 

✔️ enostaven, trpežen najlonski material

 

Beri dalje

Izvor HighTonePower terapije

Klasična elektroterapija stimulira živce in mišice, medtem ko visokofrekvenčna elektroterapija neposredno učinkuje na metabolizem celic. Razlike med obema terapijama so vidne v učinku, tehnologiji in praktični uporabi.

Razlike v učinku se nanašajo na dva glavna mehanizma: HiToP v telo vnese bistveno več energije in s tem poveča potencial celične energije ter povzroči oscilacijo celičnih struktur, da normalizira metabolizem.

Tehnologija omogoča uporabo frekvenc, ki nihajo med 4.096 in 32.768 Hz, kar je za razliko od nizkofrekvenčne elektroterapije, ki uporablja frekvence do 200 Hz, in srednjefrekvenčne, ki uporablja do 12 kHz, zelo veliko.  Prav tako sta pri terapiji frekvenca in amplituda modulirani simultano, kar pomeni, da se hkrati spreminjata. Višja kot je frekvenca, več energije lahko vnesemo v telo glede na prag vzdraženosti posameznika. Uporablja se izraz SimulFAMi, kar pomeni simultana modulacija frekvence in amplitude. Črka i pomeni intenziteto, ki hkrati narašča s frekvenco.

Praktično se HiToP terapija od klasične razlikuje v dveh točkah, in sicer časovno ter v številu elektrod. HiToP lahko na dan uporabljamo do 90 minut, medtem ko se klasični elektrostimulatorji uporabljajo največ 20 minut. Pri klasičnem stimulatorju sta po navadi uporabljena en kanal in dve elektrodi, HiToP pa nudi 4 kanale hkrati in najmanj 10 elektrod.

Dodatna funkcija SimulFAMx

Aparat HiToP ponuja tudi možnost izvajanja terapije z nizkimi frekvencami, s katerimi je mogoče stimulirati mišice in živce, kar pa ne pomeni, da so visoke frekvence popolnoma izključene, saj še vedno delujejo v ozadju. Dokazano je, da so za določene diagnoze nizke frekvence učinkovitejše, HiToP pa to izkoristi tako, da vseeno z visokimi frekvencami v ozadju izvajamo hkratno lokalno revitalizacijo in vplivamo na samo celico ter z nizkimi frekvencami zmanjšujemo bolečino, edem, sproščamo mišice itd.

 

Kako učinkovit je HiToP aparat?

70 do 80 % pacientov občuti olajšanje bolečin in boljše počutje že po prvi terapiji, nekateri se celo popolnoma osvobodijo bolečine.

 • Prvo zdravljenje: skoraj 600 pacientov je imelo učinke, ki so razvidni iz sledečega grafa:

Pregleden rezultat 120 registriranih praktičnih testov s HiTop®184.

Rezultati so še boljši pri indikaciji »artroza kolena«:

Individualni rezultat praktičnih testov s HiTop®184.

Glavna dva učinka HiToP terapije sta torej večji vnos energije z namenom aktiviranja celic (in s tem revitalizacije telesa) ter ustvarjanje resonanc z namenom povzročiti oscilacijo struktur celic in tkiva (kar izboljša procese metabolizma in olajša bolečine).

 

Nekaj diagnoz oz. indikacij

HiToP aparat nam ponuja veliko različnih že poznanih diagnoz in tudi nekaj novih inovativnih obravnav, ki jih lahko izvajamo s HiToP aparatom:

 • protibolečinska terapija,
 • zvini kolena, gležnja itd.,
 • ukleščen živec,
 • zmanjševanje edemov,
 • limfna drenaža,
 • HTEMS elektrostimulacija za mišice,
 • obravnava degenerativnih obolenj (artroze, artritisi),
 • ulkusi,
 • polinevropatije,
 • epikondilitis,
 • sindrom vratnega, torakalnega in ledvenega dela hrbtenice …

 

INOVATIVNE INDIKACIJE:

– revitalizacija celotnega organizma,

– lajšanje fizičnega in psihičnega stresa,

– lajšanje simptomov pri multipli sklerozi,

– lipoliza in adipoliza,

– odprava celulita in maščob,

– »BIG TAST« terapija.

»Big tast« masaža je oblika terapije, pri kateri se terapevt in klient povežeta v tokokrog in terapevt pacientu dovaja električni tok skozi svoje roke. Terapija se izvaja v štirih korakih, zajete pa so visoke in nizke frekvence. V glavnem gre za sproščanje in relaksacijo mišičevja, sploh pri napetosti zgornjega dela trupa – sproščamo vratna vretenca in celoten ramenski obroč. Izboljša se tudi splošno počutje. Terapija se lahko izvaja tako pri starostnikih kot pri rekreativnih in profesionalnih športnikih, še posebej učinkovita je po treningu.

Pravilna uporaba HiToP aparata

HiToP aparat je enostaven za uporabo. Pri upravljanju nam je v pomoč velik LCD zaslon na dotik, vnaprej nastavljene diagnoze in indikacije, prav tako lahko sami spreminjamo in prilagajamo parametre za različne indikacije. Prikaže nam tudi postavitev elektrod glede na izbrano diagnozo, ki pa se od klasične elektroterapije nekoliko razlikujejo. Tudi čas je prednastavljen glede na določeno indikacijo, vendar ga lahko prav tako prilagajamo našim potrebam. Pri uporabi HiToP aparata je ključnega pomena poznavanje kontraindikacij in dobro poznavanje anatomije. Pred uporabo je potrebno prebrati priložena navodila in se o morebitnih vprašanjih posvetovati z zakonitim zastopnikom za prodajo, torej s podjetjem SEMOS d.o.o ali osebo, ki že ima ustrezno znanje in dovolj izkušenj s HiToP aparatom.

Kdaj se HiToP terapije ne sme uporabljati

 • kadar ima pacient elektronske vsadke (srčni spodbujevalnik, različne inzulinske in naklofenske črpalke …),
 • med nosečnostjo,
 • pri akutnih vročinski stanjih,
 • pri rakastih obolenjih,
 • pri lokalnih bakterijskih infekcijah.

Velika prednost je, da lahko aparat uporabljamo tudi pri pacientih, ki imajo proteze ali endoproteze, narejene iz katerih koli materialov.

Kratka navodila za uporabo

V aparat najprej priključimo »pacient« kabel in priključni kabel za napajanje. Nato aparat vključimo na zadnji strani. Izberemo vnaprej nastavljeno diagnozo, po potrebi prilagodimo parametre. Apliciramo elektrode glede na izbiro diagnoze (grafični prikaz postavitve posameznih elektrod). Preden namestitvijo na samo mesto obravnave, elektrode navlažimmo s priloženim kontaktnim aloe »firstsprayem« za dobro prevodnost. Nato elektrode dobro pritrdimo z elastičnimi trakovi, tako da je celotna površina elektrode v stiku s kožo. Pravilno priklopimo drugi del »pacient« kablov (grafični prikaz) in nastavimo jakost. Pri uporabi toka SimulFAMi je jakost potrebno zaradi razpona frekvenc nastaviti dvakrat, ko pa uporabljamo nizke frekvence, v ospredju jakost nastavimo samo enkrat.

 

Prikaz vseh 5 rezultatov