SINGLE BALL FI 8CM

SINGLE BALL FI 8CM

7,95

Ustrezno delujoča in nahranjena fascialna mreža zagotavlja, da je telo v dobrem stanju in ostaja fleksibilno. Da bi ohranili fleksibilno telo, FASCIQ® ponuja paleto različnih masažnih izdelkov, kot so pripomočki iz pene v obliki valjčka ali arašida in masažne kroglice, ki se lahko uporabljajo za miofascialno sprostitev.
Z uporabo različnih masažnih izdelkov lahko obravnavate sprožilne točke in telo se bo lahko sprostilo. Sprožilne točke so vozli v mišici, ki lahko privedejo do slabšega delovanja mišice. Povzročajo napetost tkiva in slabšo perfuzijo, kar lahko povzroči obremenitve in poškodbe.

Opis

Kako uporabljati FASCIQ® masažne izdelke iz pene?

Valjček (iz pene) uporabljamo tako, da ga položimo na tla, se vležemo nanj in se nato počasi z uporabo svoje lastne teže premikamo naprej in nazaj. Tako ustvarimo pritisk v (mišičnem) tkivu. Na začetku je lahko ta masaža boleča, z redno masažo tkiva in različnimi vajami pa se bo stanje tkiva izboljšalo. Stopnjo pritiska regulirate sami z uporabo cele telesne teže ali pa le dela teže. Valjčke (iz pene) lahko uporabite pred tekmovanjem ali večjim fizičnim naporom, pa tudi po športnem udejstvovanju, da odstranite odpadne snovi iz fascialne mreže.
Na voljo so valjčki iz pene različnih trdot, velikosti in oblik. Vsak posameznik si izbere trdoto po svoji želji.
Pripomoček v obliki arašida je namenjen masaži hrbta, saj ne pritiska na hrbtenico. Kot pri običajnih valjčkih se tudi z temi pripomočki masaža običajno izvaja leže. Masažo je možno izvajati tudi stoje ob steni, če želite zmanjšati občutek pritiskanja.
Masažne izdelke lahko uporabljamo za različne vaje. Katera vaja je za vas najboljša, je odvisno od področja, ki ga želite obravnavati.
Učinki miofascialne masaže z izdelki iz pene:
• izboljšan obseg gibanja (gibljivost).
• izboljšana perfuzija tkiva
• izboljšana mišična moč
• stimulacija ali pomiritev mišic
• zmanjšanje bolečin v mišicah
• zagotavljanje ustrezne hidracije tkiva
• sproščanje mišičnih vozlov (sprožilnih točk)

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

Trenutno še ni nobenega mnenja.