SET ZA ŠPORTNO VAKUUMSKO MASAŽO — VENTUZE ZA PROŽILNE TOČKE

29,95

FASCIQ® set za športno vakuumsko masažo sestavljajo

  • 4 silikonske ventuze (2 veliki + 2 majhni),
  • FASCIQ® krema in
  • FASCIQ EVA torbica za prenašanje, ki vam omogočajo, da lahko fascijo primete, potegnete ter potisnete in na ta način zdravite gibljivost ter motnje gibanja.

Z enim kosom lahko obravnavate različna ciljna območja.

 

Opis

FASCIQ izdelkom smo dodali FASCIQ® set za športno vakuumsko masažo s 4 novimi ventuzami, ki bo popestril že obstoječo ponudbo prosojnih silikonskih vakuumskih ventuz.
Izdelek lahko uporabljajo profesionalni, vsakodnevni uporabniki in tudi končni uporabniki/potrošniki.

Po vsem svetu opažamo vse večje povpraševanje po tovrstnih ventuzah, saj je vakuumska terapija dokaj enostavna. Izdelek je zaradi svojega izgleda in občutja še posebej primeren za domačo uporabo, priložena pa je tudi zelo priročna torbica za prenašanje.

VAKUUMSKA TERAPIJA USTVARJA DEKOMPRESIJSKO SILO

Omenjene ventuze v trenutku ustvarijo dekompresijsko silo v tkivu, pod ventuzo (s kompresijsko silo, ki nastane okoli roba ventuze). Ta dvig tkiva je lahko drugačen dražljaj za tkiva ter živčni sistem in lahko pri nekaterih ljudeh predstavlja sproščujoč način zdravljenja napetih ali bolečih delov telesa. Gre za ravno obraten proces kot pri mnogih drugih oblikah manualne terapije, kjer se običajno ustvarja kompresijska sila npr. pri masaži, uporabi IASTM pripomočkov ali drugih masažnih orodij. S silikonskimi ventuzami je prav tako lažje potovati, saj so nezlomljive, ni vam potrebno nositi vakuumske črpalke, prenašate pa jih z veliko bolj kompaktno torbico.

KAKO IZVAJAMO VAKUUMSKO TERAPIJO

Večino športnih ventuz običajno namestimo le za nekaj minut naenkrat. Spodnji deli telesa (spodnji del hrbta in noge) ponavadi lahko prenesejo daljšo uporabo, medtem ko zgornji deli telesa (trup, vrat in roke) lahko prejmejo ustrezen terapevtski učinek pri krajši uporabi.

ALI VAKUUMSKA TERAPIJA POVZROČA MODRICE?

Občasno se lahko na mestu ventuze pojavi okrogla modrica. Modrice so redkejše na spodnjih delih telesa in pri uporabi manjšega sesalnega tlaka (metoda potiskanja). Modrice običajno niso cilj terapije, vendar pa se lahko hitreje pojavijo pri ljudeh, ki so k temu nagnjeni. Pri teh osebah priporočamo krajšo uporabo, da preizkusimo njihovo toleranco za terapijo s športnimi ventuzami.
Uporaba ventuz na obrazu in glavi bo veliko bolj verjetno povzročila modrice in je na splošno ne priporočamo. Za uporabo na obrazu/glavi priporočamo komplet obraznih ventuz.

VENTUZE ZA PROŽILNE TOČKE, OBLIKOVANE ZA PREMIKANJE

Te ventuze za prožilne točke so bile oblikovane za dinamično uporabo. Ko so ventuze na koži in se oprimejo tkiva pod sabo, jih lahko premikamo. Lahko pa jih uporabljamo tudi statično, z različnimi gibi pa premikamo del telesa, kjer so nameščene. Medtem ventuze na koži ustvarijo sukcijo in omejijo gibanje tega tkiva.

 

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

Trenutno še ni nobenega mnenja.