Blazine Slant

Ponovno vzpostavite in izboljšajte ravnotežje, koordinacijo, vzdržljivost in kondicijo
z neverjetno naravnim občutkom, da trenirate bosi ali hodite po pesku, po zaplati trave, po skalah ali kamnih ali drugem naravnem terenu.

Proprioceptivne podloge stimulirajo mehanoreceptorje stopal in tako celo telo ohranjajo v dobri kondiciji.

Blazine Slant so na voljo v dimenziji 200 x 80 cm vklj. s 15/7

Opis: Stransko nagnjena podloga z naklonom 4,5 stopinj posnema gladek pesek srednje gostote.

Opis

Kaj so Human Tecar podloge?
Human Tecar podloge se ponašajo s proprioceptivnimi površinami različnih velikosti.
Primerne so za vsak, tudi omejen, prostor.
Narejene so iz različnih materialov: polietilen (EPE), poliuretan (EPU), viskoelastični materiali, spominska pena in materiali, posebej zasnovani za ta tip tehnologije.
Ustvarjajo različne stopnje nestabilnosti, simulirajo raznolike pogoje naravnega terena in telo prisilijo, da se med proprioceptivno vajo stalno popravlja, da vzpostavi ravnotežje, s tem pa tudi tonus in moč.

Kako delujejo?
Izvajanje vaj z bosimi nogami na raznih tipih proprioceptivnih površin, ki so del Human Tecar podlog, naravno stimulira delovanje živčnih receptorjev (proprioceptorjev), ki se nahajajo v skeletnih progastih mišicah, kitah in sklepih in določajo, kako posameznik zaznava del svojega telesa v prostoru.
Različne stopnje nestabilnosti in težavnosti ponujajo idealen trening nadzora gibanja in izboljšajo proprioceptivno zmogljivost, ravnotežje, gibčnost in moč.

Kaj so prednosti?
Human Tecar podloge so bile posebej zasnovane, da pospešijo vadbo, rehabilitacijo in regeneracijo mišic in ligamentov.
Zaradi uporabljenih naprednih materialov proprioceptivna stimulacija bosih nog poteka brez kakršnega koli pritiska na sklepe.
Napredni materiali omogočajo Human Tecar podlogam, da:

  • Stimulirajo mehanoreceptorje, ki so prisotni v podplatu.
  • Se izognejo mehanskemu stresu in preobremenitvam v osteoartikularnem smislu.
  • Omogočajo večji donos energije (ca. 25 % več, v primerjavi s trdo površino)

Propriocepcija
Propriocepcija je percepcija in prepoznavanje posameznikovega telesa v prostoru, relativni položaj sosednjih delov telesa in stanje mišične kontrakcije, celo brez pomoči vida.

Gre za sofisticiran mehanizem, ki ima namen, da osrednji živčni sistem v realnem času oskrbi z izredno natančnimi informacijami v zvezi z različnimi parametri, povezanimi z gibanjem telesa:

  • Biomehanika človeškega gibanja (hitrost, moč, smer, pospešek).
  • Fiziološki parametri v zvezi s stanjem in biološkimi spremembami, ki se, kot posledica gibanja, pojavijo v mišicah, kitah in sklepih.
    Stimuliranje tega mehanizma z boso vadbo na različnih tipih površin poveča to občutljivost (proprioceptivni trening). Z drugimi besedami, zaradi tega se telo na zunanji stimulus odzove bolj učinkovito.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

, ,

Indikacije

Kontraindikacije

Trenutno še ni nobenega mnenja.