FLOSSBAND TRAKOVI

FLOSSBAND TRAKOVI

9,1913,44

FASCIQ® Floss trakovi so trakovi iz lateksa, široki 1 mm ali 1,5 mm in dolgi 208 cm. FASCIQ® Floss trakovi so na voljo tudi v širinah 2,5 cm in 5 cm, ki jih za terapijo fascij večinoma uporabljajo poklicni terapevti. Ta terapevtska metoda se imenuje flossing in ima odlične rezultate. Kateri trak potrebujete, je odvisno od obravnavanega dela telesa in stopnje potrebne kompresije.

Učinki flossing terapije:
•hiter prenos in izločanje tekočin po poškodbi
• izboljšan obseg gibanja sklepih
•zmanjšana napetost v mišicah
•hitrejše okrevanje po zdravstvenih težavah
• zmanjšanje bolečin
•limfna drenaža
• izboljšana perfuzija tkiva
•zagotavlja fleksibilno in zdravo fascialno mrežo ter v telesu ponovno vzpostavi ravnovesje

Opis

Kaj je flossing?
Flossing izvira iz profesionalnega športa. Danes pa vedno več terapevtov to metodo uporablja za zdravljenje različnih težav.
Obstajajo različni načini, kako za obravnavo delov telesa uporabljati flossing trakove, vsi pa imajo takojšen učinek. Ožji trakovi, ki so široki 2,5 cm, se uporabljajo za manjše dele telesa, npr. prste na roki. Trak ovijete okoli območja, kjer želite izvesti terapijo in stopnjujete pritisk (manj zategujete na začetku in na koncu). Z vsakim novim ovojem pokrijete približno 50 % prejšnjega ovoja. Trak pustite na mestu približno dve minuti, vaš pacient pa medtem dela svoje vaje. Nato trak odstranite, pacient pa se mora premikati (aktivno ali pasivno), da spodbudi perfuzijo. Ta postopek nekajkrat ponovite.
Terapija je kratka, rezultati pa takoj izmerljivi. Vendar pa je postopek pogosto neprijeten in boleč, predvsem na začetku.
Funkcija fascialnega sistema med flossingom
Eno od možnih razlag za tako pozitivne rezultate flossinga lahko najdemo v funkciji fascialnega sistema. Trakovi zmanjšajo miofascialne adhezije in učinkujejo na živčni bioregulativni sistem, ki ga nadzoruje povezovalno tkivo in informacije pošilja do in od možganov.
Mehko povezovalno tkivo fascialne mreže sestoji iz različnih plasti, ki vsebujejo živčne receptorje. Če so v tkivu prisotne fascialne adhezije, to lahko povzroči bolečino, težave z limfo in omejeno gibanje.
Tehnika Flossing
Ko FASCIQ® Floss trak ovijate okoli dela telesa, kjer boste izvajali terapijo in hkrati zategujete, se ustvari fascialna blokada. Tkivo je tesno prevezano in pretok vseh tekočin v tem delu telesa je prekinjen. Poleg tega ogromen zunanji pritisk učinkuje na vse strukture na delu telesa, kjer izvajate terapijo. Na ta način se struktura čim bolj aktivno premika, v idealnem primeru s strani pacienta samega, adhezije in ne-fiziološke navzkrižne povezave pa se sprostijo vse do najglobjih slojev kože. Že med samo vadbo se spremeni ne samo elastičnost tkiva, ampak tudi mišičnega sistema in fascij. Tesen floss trak povzroči, da se več plasti fascij začne medsebojno premikati. To ima pozitiven učinek na adhezije (tvorbo vlaknastega tkiva) v mreži. Ko floss trak odstranite, se obravnavani del telesa nenadoma napolni s svežo krvjo in limfno tekočino, ki vsebujeta vsa potrebna hranila, ki olajšajo obnovo tkiva.
Slaba perfuzija je pogosto vzrok za bolečine v sklepih in omejeno gibljivost. Odstanitev floss traku povzroči ogromno povišanje zaloge tekočin (krvi in limfne tekočine). Izboljšana perfuzija se takoj izrazi v obsegu gibanja.
V primeru resnejših poškodb kot so npr. raztrganine mišičnih vlaken, poškodbe ligamentov ali meniskusa ima lahko flossing (če ga izvaja poklicni terapevt) pozitivni učinek na proces regeneracije. Trak načeloma pustite zategnjen od ene do treh minut. Če pa koža postane bela, se pojavi močna bolečina ali ud postane nem, morate terapijo nemudoma prekiniti.
Flossing kot terapija pri otekanju: ena njegovih najuspešnejših uporab.
FASCIQ® Floss trakovi so še posebej primerni za sklepe ali tkivo, ki zadržuje tekočino kot npr. otekanje zaradi poškodbe (travma). Kompresija, ki jo povzroči floss trak, tekočino prisili, da se pomakne v drugo območje, kjer jo limfni sistem hitreje absorbira. Kadar floss trakove uporabljate na ta način, je pomembno, da kompresijo nameščate v smeri proti srcu (floss trak zategujete od spodaj navzgor in hkrati povečujete pritisk). Prosimo, da upoštevate naslednje: te tehnike ne priporočamo pri otekanju, ki je posledica operacije.

Dodatne informacije

Znamka

Fasciq

Velikost

1MM:5CM X 208CM, 1,5MM:5CM X 208CM, 1MM:2,5CM X 208CM, 1,5MM:2,5CM X 208CM

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

Trenutno še ni nobenega mnenja.