FACIAL CUPPINGSET 2X MINI 2X MEDIUM

13,95

Terapija fascij

Fascije večinoma sestojijo iz vezivnega tkiva različnih oblik in sestave. Nahajajo se po vsem telesu in so med seboj povezane. V zadnjih letih smo se veliko naučili o funkciji fascialne mreže. S terapijo, usmerjeno specifično k fascijam, smo dosegli dobre rezultate.

Fascialna mreža med drugim vpliva na:

  • moč,
  • gibanje in mobilnost,
  • imunski sistem,
  • ravnovesje različnih notranjih sistemov (limfatičnega, prebavnega, hormonskega in presnovnega).
  • držo.

Za terapijo fascij se uporabljajo razni izdelki, ki fascije sprostijo (sprostitev fascije) in vzdržujejo prilagodljivost fascialne mreže (terapija fascije). Redna uporaba teh proizvodov lahko prepreči poškodbe.

FASCIQ® je skrbno razvita linija visokokakovostnih izdelkov za (naknadno) terapijo fascij.

•FASCIQ® silikonske ventuze za sproščanje fascij, zmanjšanje bolečine in stimulacijo perfuzije. Ventuze prav tako spodbujajo hitrejše izločanje odpadnih snovi.

Opis

Vakuumska terapija (ali vakuumska masaža) je starodavna terapevtska metoda, ki ima svoje korenine v tradicionalni kitajski medicini. Ta alternativna terapija uporablja ventuze, narejene iz različnih materialov npr. stekla, plastike ali silikona, s katerimi terapevt izsesa vakuum kože. FASCIQ® ventuze so narejene iz silikona. S stiskanjem ventuze se na površini kože ustvari vakuum. Silikonske ventuze enostavneje premikamo po koži, če jih prej rahlo premažemo s FASCIQ® voskom ali kremo.
Kaj se dogaja med vakuumsko masažo?
Posledica vakuuma je, da je koža delno vsesana v ventuzo, kar privede kri v obravnavano področje telesa. Posledično se izboljša perfuzija fascialne mreže in telo se hitreje znebi odpadnih snovi (skozi pore).
Vakuumsko terapijo pacient občuti tako kot močno masažo. Doseže globje plasti kože, stimulira sprostitev in v telesu ponovno vzpostavi ravnovesje. Redno izvajanje vakuumske terapije zagotavlja fleksibilno in zdravo fascialno mrežo. Med samo terapijo se lahko na koži lokalno pojavijo rdeči madeži, kar pa je povsem običajno. Madeži bodo že čez nekaj dni popolnoma izginili. Prva vakuumska terapija je lahko zaradi napetosti tkiva precej boleča.
Učinki vakuumske terapije:
•Sprostitven, pomirjevalen in zdravilen učinek na fascialno mrežo
•odstranjevanje blokad v telesu
•hitro izločanje odpadnih snovi in tekočine (limfna drenaža)
•Stimulira nastajanje kolagena in elastina
•izboljšana elastičnost in čvrstost kože (npr. pri celulitu)
•izboljšanje brazgotin v tkivu, kožnih adhezij in gub
FASCIQ® vakuumska terapija za odpravljanje celulita
Vakuumska terapija se pogosto uporablja za odpravljanje celulita. Celulit, poznan tudi kot ”pomarančasta koža”, pogosto nastane zaradi slabe drenaže tekočin na področjih trebuha, zadnjice in stegen. Posledično se na teh področjih pod kožo začnejo pojavljati jamice in vdolbinice. Limfna tekočina se sčasoma spremeni v maščobne celice in grudičasta koža postane vidna. Redna vakuumska masaža izboljša stanje kože in zmanjša celulit.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

Trenutno še ni nobenega mnenja.