Carbonic Acid Theraphy CAT CO2 suha kopel

Tako imenovana CO2 terapija je poznana že več kot 600 let in je v uporabi še vse do današnjih dni.

Kategorija:

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Opis

Tako imenovana CO2 terapija je poznana že več kot 600 let in je v uporabi še vse do današnjih dni. V večji meri so jo in jo še uporabljajo v bolj znanih termalnih kopališčih. V preteklosti je bila v glavnem poznana mokra CO2 kopel. Danes pa vam ponujamo suho CO2 terapijo, ki je mnogo enostavnejša za uporabo kot mokra CO2 terapija.

Znanstvene raziskave potrjujejo, da ima suha CO2 terapija pozitivne vplive na delni tlak kisika v krvi ter cirkulacijo krvi v koži. Učinek temelji na sposobnosti kože, da lahko absorbira ogljikov dioksid do 100-krat lažje kakor mokra CO2 terapija.

CO2, ki prodre skozi kožo, poveča sposobnost krvi in celic, da lažje absorbirajo kisik! Ta fiziološki proces je znanstveno dokazan in znan kot Bohr efekt (Borh efekt je mikrobiološki fenomen, katerega je prvič opisal leta 1904 danski fiziolog Christian Bohr)

CO2 – Fitnes za Celice

Šport in regeneracija
Rekreativni in še posebej profesionalni športniki imajo lahko veliko korist od CO2 terapije. Faza okrevanja poteka veliko hitreje kadar je v krvi prisotnega več kisika. Učinek CO2 terapije se doseže brez naporov, kot so višinske priprave in podobno.

Kje uporabimo CAT CO2 terapijo?

Wellness in lepota
Pomemben učinek je dosežen z izboljšanim krvnim obtokom v vezivnem tkivu pri ženskah, zato posledično dosegamo zategovanje mišičnega tonusa kože. Izboljšanje stanje celulita je vidno že v zelo kratkem času. Znanstveni dokazi kažejo izboljšanje stanja kože že po nekaj terapijah. Poleg pozitivnega vpliva na zmanjšanje celulita, se uspešno lajša oziroma zmanjšuje težave z ožiljem.

Trenutno še ni nobenega mnenja.