Uporaba udarnih valov pri zdravljenju mišično-skeletnega sistema standardne in napredne indikacije

Sobotna DELAVNICA JE POLNA. PRIJAVE nanjo ŽAL VEČ NISO MOGOČE. 

V primeru zadostnega števila prijavljenih, bomo delavnico izvedli tudi v nedeljo, 22. maja 2022.

 

 

Prizorišče: HOTEL GROF, Čeplje 12, 3305 Vransko
Čas dogajanja: v soboto, 21. Maj 2022 (POLNA). Dodaten termin delavnice je nedelja, 22.maj.
Predavatelj: Dr. Jens Lundgren iz Švedske. OMT diploma (Osteopatsko manipulativno zdravljenje) mišično skeletnega ultrazvoka. Diplomiral je na skandinavski College of Naprapathic – doktor naprapatije (DN).

CV predavatelja najdete tukaj: CV Jens Lundgren ENG_pdf

PROGRAM

8.00 – 9.00
Registracija

9.00
Uvodni pozdrav (Samo Sovinc)

TEORETIČNI DEL 1. del
Kako deluje ESWT – zgodovina – tehnike in fiziologija  (Dr. Jens Lundgren)

9.50 – 10.10
Odmor s kavo

10.10
TEORETIČNI DEL 2. del
Predstavitev protokolov standardnih in naprednih indikacij

Razprava

13.00 – 14.00
Odmor za kosilo

14.00 – 16.30
PRAKTIČNI DEL
Prikaz praktičnih primerov uporabe standardnih in naprednih indikacij FSW ter RPW tehnologije. Razprava z zaključki

 

 

KOTIZACIJA:

Za zgodnje prijave do 02.05.2022 je kotizacija 60 EUR

Prijave od vključno 03.05.2022 do 16.05.2022 je kotizacija 95 EUR

Kotizacijo plačate najkasneje 5 dni pred začetkom izobraževanja na poslovni račun Semos d.o.o., NOVA KBM d.d., številka: SI56 0400 1004 9238 353; sklic: 21052022. Naša ID številka za DDV je SI38530317. Na vašo željo izstavimo predračun. Račun boste prejeli po končanem izobraževanju.

 

OPIS SEMINARJA

Udarne globinske valove so pred približno 35-imi leti začeli uporabljati pri zdravljenju ledvičnih kamnov in ta oblika zdravljenja je še danes prva izbira pri tovrstnih bolezenskih stanjih.

Približno 10 let kasneje so metodo preizkusili tudi v ortopediji in travmatologiji, sprva pri zdravljenju nezaceljenih zlomov in psevdoartrozah.

Zdravljenje z ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) – udarnimi globinskimi valovi se je nato čedalje pogosteje uporabljalo pri tendinitisih, burzitisih, utesnitvenih sindromih, petnih trnih ipd.

Pred desetletjem se je terapija razširila tudi na področje dermatologije in kardiologije, dosegla pa je tudi operacijske dvorane, kjer udarne globinske valove uporabljajo v primeru miokardnega infarkta med operacijo na odprtem srcu.

Danes je na tržišču precej različnih aparatov za terapijo z udarnimi globinskimi valovi, ki preko sonde na boleče mesto prenaša pulzne visoko-energijske valove.

Ti v telesu sprožijo reakcijo, s katero se zmanjša bolečina in poveča presnovna aktivnost celic, prepustnost membran ter lokalni krvni pretok – pospeši se proces celjenja.

Z udarnimi globinskimi valovi lahko povzročimo tudi proces kavitacije, ki v mehkih tkivih (mišicah, kitah, ligamentih) spremeni velikost in obliko kalcinacij ter olajša njihovo resorpcijo (celo v daljšem časovnem obdobju po končani terapiji).

Terapija z udarnimi globinskimi valovi je ne invazivna metoda, s katero uspešno zdravimo bolečine mišično-skeletnega sistema (predvsem kronične) plantarni fascitis, petni trn, bolečine in zadebelitve Ahilove tetive, patelarna tendinopatija, trohanterni burzitis, kalcinacije v ramenskem obroču, utesnitveni sindrom, teniški in golfski komolec (epikondilitis), vnetja narastišč mišic in tetiv na drugih mestih (stopalo, koleno, medenica, hrbtenica), kronično boleče mišično-prožilne točke, zunaj sklepne kalcinacije, sindrom karpalnega kanala, natrgana ali nategnjena mišica in psevdoartroze.

Za uspeh terapije je pomembno pravilno doziranje valov, število obravnav (terapij) in zadosten razmak med terapijami (večinoma zadošča 3-5 terapij v približno enotedenskih razmakih), učinki biološke regeneracije pri ESWT pa se pokažejo šele čez nekaj tednov, lahko tudi mesecev po zaključenem zdravljenju.

Terapije z udarnimi globinskimi valovi ne uporabljamo v času akutne faze, pri bolnikih, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi, imajo izrazito osteoporozo, maligna obolenja na obravnavanem področju, sum na globoko vensko trombozo ter pri nosečnicah.

Pred začetkom terapije priporočamo posvet z zdravnikom (specialistom ortopedije, travmatologije, fizikalne medicine in rehabilitacije), ki bo presodil, ali je za posameznika terapija z udarnimi globinskimi valovi priporočljiva in varna.

 

SPLOŠNI POGOJI IN Odjava

Število mest je omejeno. V primeru poslabšanja zdravstvene situacije in v kolikor bo z odlokom zahtevano je PCT obvezen pogoj za udeležbo na delavnici!

Zadnji rok za pisno odjavo je tri delovne dni pred začetkom izobraževanja. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti.  Pri odjavah po tem roku zaračunamo administrativne stroške (25% kotizacije). Pri odjavah na dan izobraževanja ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE

Monica Tisnikar ali Nina Zdolšek, Tel: 03 5419 715; E: monica@semos.si; nina@semos.si  

Prijavite se preko spodnjega obrazca ali nam vse podatke pošljite na monica@semos.si

 

Lepo vabljeni!

 

Sobotna DELAVNICA JE POLNA. PRIJAVE nanjo ŽAL VEČ NISO MOGOČE. 

V primeru zadostnega števila prijavljenih, bomo delavnico izvedli tudi v nedeljo, 22. maja 2022.

 

Galerija

« od 4 »

 

 

 

Prijavni obrazec
    Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za obdelavo vašega sporočila. Podjetje Semos d.o.o. se zavezuje, da podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam ter da bodo le ti varovani v skladu z veljavno zakonodajo.