K-LASER

K-Laser je vrhunski aparat za takojšno rehabilitacijo raznih poškodb – tako mišičnih deformacij kot vezivnih natrganin, raznih udarcev, odprtih ran, preležanin, herpesa itd.

Prej ko začnemo s terapijo, učinkovitejša je rehabilitacija, zato je laser najbolj učinkovit v akutnih in subakutnih fazah, za kronično fazo pa imamo prav tako prilagojene programe. Laserska terapija je energetsko zelo visoka, zato jo lahko izvajamo vsak drugi dan. Po navadi zadostuje šest laserskih obravnav, vse pa je seveda odvisno od značaja in obsega poškodbe.

Laserska terapija je še učinkovitejša, če jo izvajamo kot del celostne fizioterapevtske obravnave.

K-laser CUBE 4

K-Laser CUBE 4

K-Laser je italijanski proizvod.

Celoten razvoj in izdelava (od laserskega izvora do zunanjega izgleda) je v Italiji, v podjetju ELTECH – saj zaupamo le najboljšim in preverjenim podjetjem.

Podjetje Eltech ima za sabo več kot 30 let delovnih izkušenj, razvoja in testiranj.

K-Laser ponuja do 5 let garancije. 

V ekipi SEMOS strokovnjakov pa poskrbimo za hiter in zanesljiv servis in po potrebi tudi za nadomestni aparat!

Terapija s K-laserjem je dinamična terapija, ki spodbuja fiziološke in biološke učinke.

Aparat je prenosen, deluje na baterije in z zaslonom na dotik.

Indikacije za uporabo pri mišično-skeletnih patologijah, osteo-artikularnih obolenjih, edemih, poškodbah mehkega tkiva in lasersko akupunkturo.

Beri dalje
K Laser

K-LASER CUBE PLUS 30

 • 30 W ISP
 • 25 W CW
 • NOVI PAMETNI ROČNIK
 • NOVO ŠE ODPORNEJŠE OPTIČNO VLAKNO
 • NOVI AKTIVNI DISTANČNIK: AKTIVNA FOTONIČNA MODULACIJA – APM
 • NOVA TEHNOLOGIJA: TERAPIJA PO FAZAH ALI PO UČINKU
 • NAPREDEN DVOSMERNI SISTEM HLAJENJA
 • 4 VALOVNE DOLŽINE ZA POPOLN, INTEGRIRAN SPEKTER STIMULACIJE TKIVA IN GLOBLJO PENETRACIJO
 • 1,5 KG – PRENOSEN
 • POLNILNA BATERIJA (OBSTOJNA; NANO FOSFATNA BATERIJA)
 • DIMENZIJA: 200 X 180 X 190 MM
 • 5 let garancije
 • Zasnovan, razvit in v celoti izdelan v Italiji
Beri dalje

VOZIČEK ZA K-LASER Z EXTEND ROKO

Voziček je opremljen s prilagodljivo roko in vrtljivo glavo z novim optičnim difuzorjem laserskega žarka, ki dovaja energijo enakomerno razporejeno na 10 cm² od roba do roba. Zaradi široke stožčaste oblike je primeren za zdravljenje velikih površin.

Novi »K-Laser Extend Plus« je bil osnovan z namenom zagotoviti enostavnejše in statično izvajanje laserske terapije na večjih površinah z boljšo učinkovitostjo, kot jo omogočajo scan laserji.

Laserski žarek dovaja skozi edinstveno oblikovan stožec s premerom 100 mm, je ergonomičen in preprost za uporabo. Zahvaljujoč programski opremi lahko le-ta dovede veliko energije na veliko površino.

Beri dalje

KAJ JE K-LASER TERAPIJA?

LASER – light amplification by stimulated emision of radiation oziroma ojačenje laserskega žarka s stimulirano emisijo sevanja. Laserska terapija je dinamična in ima biološke ter fiziološke učinke. Laserska svetloba prodira skozi tkiva. Za določeno globino tkiva je pomembna določena valovna dolžina. K-Laser ponuja kar štiri valovne dolžine, med katerimi avtomatsko preklaplja, če pa potrebujemo samo določeno valovno dolžino, pa to preprosto storimo tako, da ostale tri izključimo. Zelo pomembna je tudi moč laserja. Nedolgo nazaj smo poznali laserje z maksimalno izhodno močjo zgolj do 3 W, danes pa nam K-Laser nudi kar do 20 W izhodne moči. Laserska terapija pospešuje metabolne procese in procese celjenja. Normalizacija je ključ laserske terapije!

KAKO UČINKOVITA JE K-LASER TERAPIJA?

Pacienti velikokrat že po prvi obravnavi čutijo olajšanje bolečine, saj z uporabo širokega spektra frekvenc K-Laser ustvarja kombinacije analgezije, zmanjšuje vnetje, biostimulira in deluje antibakterijsko. Vsekakor je laserska terapija najbolj nepogrešljiva terapija v fizioterapevtski obravnavi z izjemnimi protibolečinskimi rezultati.

K-Laser terapija ima izjemne učinke na področju športne medicine in travmatologije. Zaradi takojšnih učinkov in enostavnosti aplikacij, je dinamična terapija s K-Laserjem primerna za zdravljenje različnih patoloških stanj športnikov, saj biostimulira poškodovano tkivo in takoj zmanjša bolečino.

Obravnavane patologije: stanja po zlomih, stanja po travmah, poškodbe vezi, poškodbe tetiv, vnetne patologije tetiv.

Področja uporabe v športu: tenis, golf, nogomet, motociklizem, odbojka, košarka, smučanje, atletika, ples, ameriški nogomet, potapljanje, borilne veščine, kajak, kanu, rugby in vsi ostali športi.

Učinki terapije

 • pospeši mikrocirkulacijo v mehkih tkivih,
 • spodbuja sintezo kolagena v tkivu,
 • ima antibakterijski učinek, saj zavira bakterijsko priliferacijo v celičnih strukturah,
 • omogoča vzpostavitev normalne fiziološke funkcije poškodovane celice,
 • je protibolečinska terapija,
 • pospešuje metabolne procese,
 • izboljša vaskularne aktivnosti ,
 • izboljša imuno regulacijo,
 • izboljša živčno delovanje in prevodnost,
 • spodbuja hitrejše celjenje poškodovanega tkiva (rane, preležanine, diabetične in druge razjede, mukozitis …).

Kako deluje?

Terapija s K-Laserjem prodre globoko v tkivo in pospeši regeneracijo celic, tako da poveča energijo, ki je na voljo celicam. Hranilne snovi hitreje prehajajo v celico in se hitreje znebijo odpadnih produktov. Rezultat je hitrejša obnova kit, vezi in mišic, ki jih sestavljajo celice.

Moč, ki jo razvije laser, je zelo pomembna, saj moramo na določeno mesto na telesu aplicirati pravo količino moči, ki se meri v Joulih/cm². Pomembno je, da je povprečna moč, ki jo laser dostavi, konstantna, saj je prava količina bistvenega pomena za lasersko terapijo. Laser sam prilagaja, koliko moči je potrebno vnesti v telo glede na področje in velikost obravnave. Prav tako laser moč prilagaja glede na barvo kože in na tip telesa. Maksimalna izhodna moč K-Laserja je 20 W. Izberemo lahko nižjo frekvenco za analgezijo ali pa višje frekvence za biostimulacijo.

Prav tako so zelo pomembne valovne dolžine. Več valovnih dolžin, kot imamo na razpolago, več različnih globin tkiv lahko obravnavamo. Zato nam K-Laser ponuja kar 4 valovne dolžine, med katerimi avtomatsko preklaplja. Valovne dolžine so:

660 nm – ta valovna dolžina je absorbirana večinoma s strani melanina v koži, ki omogoča, da je velika količina energije dostavljena na površino tkiva. Valovna dolžina inhibira bakterijsko proliferacijo in pospešuje rast celic, zato je najučinkovitejša za celjenje ran.

800 nm – končni encim dihalne verige je citokrom C oksidaza, ki določa, kako učinkovito celice pretvarjajo molekularni kisik v ATP. Absorpcija encima citokrom C oksidaza je dokazano največja pri 800 nm, kjer je sposobna ustvariti molekulo ATP za vsak dopolnjen oksidacijsko-redukcijski cikel. Absorpcija laserskega fotona pospeši ta proces in zviša produkcijo ATP.

905 nm – kri prenaša kisik v različnih količinah in hitreje, kot se dogaja prenos, več goriva mora oddati celici, da se vzpostavi naravni proces zdravljenja. Ta valovna dolžina se absorbira v delu s hemoglobinom, vodo, melaninom in citokromom C oksidazo. Bolj kot se valovna dolžina absorbira, večja količina kisika je na voljo celicam.

970 nm – kri, primarno »prevozno sredstvo«, oskrbuje celice s substancami, ki so nujne za njihov metabolizem, kot na primer kisik in hranilne snovi, hkrati pa odvaža katabolne produkte. Voda v našem telesu je v veliki meri absorbirana pri tej valovni dolžini in vsa energija, ki jo sprošča laserska energija, se bo spremenila v toploto. Plasti globokega tkiva postanejo tako žarišča toplote, ki proizvajajo temperaturne gradiente na celičnem nivoju in posledično spodbujajo lokalno mikrocirkulacijo zaradi večje oskrbe s kisikom.

ISP tehnologija – »Intense super puls« je edinstvena patentirana tehnologija, ki ima za sabo dolgoletni razvoj in veliko število raziskav ter študij. Prednost te tehnologije je, da lahko z njenim delovanjem v telo vnesemo bistveno večjo moč kot pri klasični pulzni obliki. To je mogoče zato, ker K-Laser prilagaja širino impulza glede na širino pavze izbranega področja in tako doseže do 200-krat večjo širino kot pri ultra hitri modaliteti. Tako je vnesena dejanska moč brez izgub zaradi pulzne oblike. Na primer: Navadna pulzna oblika ima 50 % pavze in 50 % impulza, kar pomeni da pri vnosu 10 W na koncu vnesemo samo dejanskih 5 W energije.

Kontinuirana oblika pomeni, da je moč, ki jo dostavljamo, konstantna in brez presledkov, vendar to povzroča veliko termičnega učinka in s kontinuirano obliko zato ne moremo dolgo obsevati iste točke, saj bi lahko kmalu prišlo do opekline.

Področja aplikacij in uporaba

K-Laser nam ponuja širok spekter področij uporabe. Uporabljamo ga lahko v terapiji akutne, subakutne in kronične bolečine, pri obravnavi športne medicine, v travmatologiji, fizioterapiji in rehabilitaciji, po kirurških posegih, v podologiji in dermatologiji, stomatologiji in oralni patologiji …

Kdo lahko uporablja K-Laser?

K-Laser aparat lahko uporablja samo medicinsko osebje, ki je za to usposobljeno. Redno se prirejajo strokovna izobraževanja, ki so na voljo vsem lastnikom ali bodočim lastnikom K-Laser aparatov. K-Laser ima na razpolago prostor, kjer redno organizirajo tečaje za zdravnike, fizioterapevte in podologe. Podjetje SEMOS d.o.o. vsako leto organizira predstavitvene K-Laser delavnice in tudi strokovne K-Laser delavnice, ki uporabnikom omogočajo razumevanje koncepta biostimulacije površinskih in globokih tkiv ter uporabo pri akutni ali kronični bolečini. Napredna tehnologija K-Laserja predstavlja specifične tehnike aplikacije, ki se uporabljajo v fizioterapiji, podologiji in medicini.

Kontraindikacije

Pred pričetkom terapije se moramo obvezno prepričati, ali smo izključili vse možnosti za morebitno nepravilno izvajanje terapije.

Kontraindikacije so:

 • področje oči,
 • predeli, ki krvavijo,
 • nosečnost,
 • tetovaže,
 • bandaže,
 • »taypingi«,
 • kakršna koli mazila, kreme, olja,
 • področje v predelu ščitnice,
 • zmanjšana senzibiliteta,
 • previdnost pri klientih, ki pridejo iz hladnega okolja na toplo ali obratno,
 • kovinski implantati niso kontraindicirani, vendar laserski žarek ne prodre skoznje,
 • rakasta tkiva.

Kratka navodila za uporabo

Kot že rečeno K-Laser aparat lahko uporabljajo samo osebe z dovolj obširnim medicinskim znanjem in določeno stopnjo izobrazbe. Pred izvajanjem terapije se je potrebno vedno prepričati o kontraindikacijah. Obvezno je nošenje K-Laser zaščitnih očal! Vsi prisotni v istem prostoru, kjer se izvaja laserska terapija, morajo obvezno nositi zaščitna očala.

Najprej na zadnji strani vklopimo aparat. Ni potrebno, da je priključen na električni tok saj ga napaja baterija. Počakamo trenutek, da se programska oprema naloži. Nato na zaslonu na dotik odtipkamo varnostno kodo, ki nas spusti naprej v program. Izberemo ikono z napisom »Programs« ali »Patients« za že obstoječe oz. shranjene programe določenega klienta. Nato izberemo na vrhu zaslona tip telesa, ki je razdeljen na ECTO, MESO IN ENDO. Za tem sledi izbira področja obravnave in tip kože. Nato je potrebno določiti stopnjo kroničnosti in stopnjo bolečine. Počakamo trenutek, da se program naloži, za tem lahko začnemo z izvajanjem terapije.

Prikaz vseh 3 rezultatov