Ne glede na cilj, izboljšajte svojo rehabilitacijo in vsak dan dosegajte novo raven odličnosti!

Icebein komplet za regeneracijo:

✔️ je vaš pomočnik za hitrejšo regeneracijo vaših mišic po težkih treningih!

✔️ nudi vašim nogam nov zagon, tako da lahko končno dajete 110 % na vsaki vadbi!

✔️ lajša bolečine, izboljša vaše počutje in podpira kakovost vašega spanca!

✔️ je enostavno za uporabo, mobilno in učinkovito!

✔️ je vaša rešitev za učinkovito uporabo krioterapije!

Hitreje, dlje, višje, bolje in močneje

Šport je nameren stres, katerega cilj je napredek pri treningu. A prav tako pomembna kot dobro načrtovani treningi je regeneracija.

V podjetju icebein imajo velik cilj: Kot blagovna znamka za športnike želijo vsem športnikom ponuditi najboljšo možno regeneracijo po treningu in tekmovanjih.

Zato so razvili rekuperacijski sistem icebein. To je edinstven vse-v-enem sistem krio okrevanja, ki vam pomaga doseči nove višine zmogljivosti tako, da skrajša čas okrevanja in omogoči boljšo kakovost treningov in tekmovanj.

Rekuperacijski sistem icebein

je sestavljen iz hladilne enote, tako imenovanega chillerja, in para hlač icebein Legs I. Hladilnik in hlače sta preprosto povezana med seboj in ohlajena voda lahko neprekinjeno kroži. Tako icebein sistem za regeneracijo celovito in enakomerno hladi vse mišice, kite, vezi nog in zadnjice. Zato je sodobna, higienična in ekološka alternativa ledeni kopeli.

Icebein hladilnik I

icebein hladilnik I ohladi vodo s sobne temperature na 5° Celzija. In to v samo 10 minutah!

Želeno temperaturo vode lahko individualno nastavite na zaslonu. S pritiskom na gumb se ohlajena voda neprekinjeno črpa skozi “hladilne manšete”, kar zagotavlja konstantno hlajenje spodnjih okončin.

Icebein noge II

icebein hlače I so sestavljene iz dveh posameznih komponent. icebein softshell hlač I in icebein hladilne podloge II.

Icebein softshell hlače

icebein softshell hlače so izdelane iz visokokakovostnega softshell materiala in so na notranji strani podložene s flisom. Zahvaljujoč trem različnim velikostim in ježkom na straneh lahko hlače prilagodite vsaki obliki noge.

Hladilne manšete icebein II

Hladilne manšete icebein II so izdelane iz koži prijazne poliuretanske plastike. Gladko prileganje in debelina materiala zagotavljata stalno in enakomerno hlajenje mišic nog in zadnjice.

Pogosto zastavljena vprašanja

Splošno (regeneracija po športu):

Za napredek v športu potrebujete spodbudo za trening, ki ji sledi obdobje sprostitve. Brez te interakcije vaša raven uspešnosti stagnira ali lahko celo pade.

Zakaj potrebujem regeneracijo po vadbi?

Težje, bolje, hitreje, močneje. Šport je namerno obremenjevanje z namenom napredka pri treningu. A odmori so prav tako pomembni kot dobro načrtovani treningi. To je zato, ker se mora vaše telo med treningom prilagoditi novemu, zunanjemu dražljaju. Določeni funkcionalni sistemi v telesu so zaradi obremenitev neuravnoteženi (spravljeni iz homeostaze). Po treningu se telo po najboljših močeh trudi vzpostaviti ravnovesje med procesi obnove. Brez ustrezne faze regeneracije so učinki treninga zmanjšani in med drugim povečate svojo dovzetnost za poškodbe.

Kako dolgo naj traja faza regeneracije po treningu?

Kako dolgo bo trajala faza regeneracije, je odvisno od več dejavnikov. To so na primer stanje osebnega treninga, intenzivnost obremenitve in starost, če naštejemo le nekatere. Kot vodilo – kar lahko razumemo kot optimalen čas regeneracije – naj bo med obema treningoma razdobje med 48 in 72 urami. Te so lahko tudi krajše.

Prosimo, upoštevajte: Brez odmorov in regeneracije ne deluje! Toda to ni usmeritev, da ne bi počeli nič: Ta nasvet velja samo za dele mišic, ki so bili uporabljeni zadnjič.

Razlika med aktivno in pasivno regeneracijo

Pri aktivni regeneraciji gre predvsem za gibanje z nizkim stresom. Spodbuja krvni obtok, tako da se presnovni produkti in morebitno poškodovano tkivo lahko hitreje razgradijo. Pri tem se nastavi nova vadbena spodbuda s ciljem uporabe mišično-skeletnega sistema ob zaščiti sklepov (npr. z lahkim vrtenjem, joggingom ali aqua joggingom).

Pasivna regeneracija vključuje vse ukrepe, pri katerih se aktivno ne gibamo. Sem spadajo spanje, prehrana, progresivna mišična sprostitev (npr. joga, fizioterapevtski ukrepi, trening fascije, toplota ali KRIOTERAPIJA).

KRIOTERAPIJA

Kaj je krioterapija?

Krioterapija je terapevtsko zdravljenje z uporabo hlajenja. Je element tako imenovane termoterapije, s katero se ljudje ukvarjajo že od pradavnine. Pri krioterapiji ohlajamo telo kot celoto ali le na določenih delih telesa (lokalna krioterapija).

Kako deluje krioterapija?

Zmanjšan pretok krvi: Celo globoke plasti tkiva se skrčijo po nanosu pribl. 10 minut. To zmanjša oskrbo s krvjo, kar povzroči zmanjšanje možnih poškodb mišic.

– zaviranje vnetja: Dolgotrajna ciljna krioterapija upočasni presnovne in vnetne procese.

– lajšanje bolečin: Ko se temperatura zniža, postane tkivo manj občutljivo na bolečino. S tem lahko zmanjšamo tudi subjektivni občutek bolečine.

– učinkovito zniževanje srčnega utripa in telesne temperature,

– Izboljšana kakovost spanja, izboljšano subjektivno počutje. Vse to vodi k boljši, hitrejši regeneraciji po treningih in tekmovanjih.

Icebein rekuperacijski sistem

Kaj je rekuperacijski sistem icebein?

Rekuperacijski sistem icebein je edinstvena naprava za regeneracijo, ki deluje s hlajenjem. Sestavljen je iz hladilne enote – tako imenovanega chillerja, ki lahko ohladi vodo do 5 stopinj (BREZ LEDU). Temperaturo lahko individualno prilagodite. Ta hladilnik je povezan z icebein hlačami I, skozi katere se neprekinjeno črpa ohlajena voda. Zato je popolna, sodobna, mobilna in higienična alternativa ledeni kopeli.

Katere vrste mišic se hladijo?

Celotna noga in glutealne mišice se ohladijo. To vključuje vse sklepe, kite in vezi nog.

Ali lahko icebein izvaja tudi kompresijo?

Sistem za regeneracijo icebein ne ustvarja aktivne kompresije. (Rahlo) pasivno kompresijo lahko ustvarite s hlačnimi nogavicami icebein recovery I. Poleg tega obstaja učinek vazokonstrikcije: hladna obdelava povzroči zoženje ven. To ustvari občutek stiskanja v nogah.

Hladilnik icebein I

Kaj so prednosti icebein sistema za regeneracijo I?

Doslej so bile za vsako aplikacijo krioterapije potrebne kocke ledu in temperature ni bilo mogoče regulirati. Z našim icebein hladilnikom I ne potrebujete ničesar razen treh litrov vode in vtičnice. Nastavite ga na želeno temperaturo in vaša regeneracija se lahko začne. Dolgoročno vam icebein ne prihrani le denarja, ampak tudi čas in trud. Okoljsko vam pomaga prihraniti pri emisijah CO2, vodi in plastičnih odpadkih.

S čim napolnim hladilnik icebein I?

Da bi zagotovili dolgo življenjsko dobo naprave, priporočamo uporabo destilirane vode. Poleg tega je treba vodo zmešati z razkužilom icebein. To bo pomagalo preprečiti kakršno koli mikrobno obremenitev znotraj sistema. Vodo v napravi zamenjajte najmanj vsake 2-4 tedne (odvisno od temperature in/ali sončnega sevanja).

 

Če nimate destilirane vode, lahko uporabite tudi navadno vodo iz pipe. V tem primeru je treba sistem izprazniti takoj po uporabi.

Kako izpraznim hladilnik icebein I?

Odprite ventil na hladilniku s pomočjo dodatnega moškega priključka. Drugi konec cevi postavite v vedro in zaženite črpalko. Tako se skoraj vsa voda izčrpa iz hladilnika. (Občasni ostanki so v redu.) Zagotovite: Odprite pokrov polnilnega vratu, da preprečite nastanek vakuuma v hladilni enoti. Ogledate si lahko tudi naš videoposnetek z navodili po korakih, tako da kliknete naslednjo povezavo: https://www.youtube.com/watch?v=0R_ZvVU9gHQ

Kako spremenim temperaturo na hladilniku icebein I?

Ali želite individualno prilagoditi temperaturo na hladilniku icebein I? Ni problema: za nekaj sekund držite enega od dveh sivih puščičnih gumbov (GOR ali DOL) na nadzorni plošči vašega hladilnika. Ko zaslišite drugi kratek pisk, lahko z istimi gumbi nastavite temperaturo navzgor ali navzdol. Upoštevajte: Med prikazano temperaturo in dejansko temperaturo vaših nog je razlika 1-3 stopinje Celzija. To je delno telesna toplota, ki jo oddaja vsak človek.

Poleg tega vode ne moremo segrevati, temveč samo hladiti!

Icebein noge I

Icebein noge I

Vaše icebein noge I so sestavljene iz dveh komponent: “icebein softshell hlače I” in “icebein hladilne blazinice I”. Hlače “icebein softshell” so izdelane iz kvalitetnega softshell materiala, ki je na notranji strani podložen s flisom. S pomočjo ježkov ob strani se lahko hlače popolnoma prilegajo skoraj vsaki debelini nog.

Hladilna podloga “icebein I” je izdelana iz koži prijazne poliuretanske plastike. Ta neprekinjeno črpa vodo iz hladilnika in tako zagotavlja stalno in enakomerno hlajenje nožnih in glutealnih mišic.

Prava velikost hlač?

Icebein noge I ponujamo v treh različnih velikostih. Na voljo so naslednje velikosti: 1, 2 in 4. Podrobne informacije najdete v naši tabeli velikosti (povezava).

Upoštevajte: če ste med dvema različnima velikostma, vedno priporočamo, da izberete večje hlače icebein.

icebein kriosfera

Icebein kriosfera tvori izolacijsko plast med nogo in zunanjo temperaturo. Za to so zaslužni uporabljeni izolacijski materiali, ki zagotavljajo, da mraz še bolje prodre v globlje plasti tkiva, namesto da bi ušel v okolje.

Kako naj očistim icebein noge I?

Hlače icebein softshell lahko enostavno operete v pralnem stroju (30 stopinj; niso primerne za sušenje v sušilnem stroju). Preden to storite, odstranite hladilne manšete icebein iz hlač! Notranjost hladilne manšete icebein lahko očistite z razkužilnim pršilom. Priporočamo tudi uporabo našega razkužila za čiščenje površin. Preprosto popršite hladilno manšeto icebein z razkužilom, pustite delovati 20 do 30 sekund in obrišite ostanke s površine s suho krpo.

Pozor: Razkužila na osnovi alkohola lahko poškodujejo plastični material.

Kako izpraznim icebein noge I?

Odprite ventil na hladilniku s pomočjo dodatnega moškega priključka. Postavite konec cevi v vedro in zaženite črpalko. Videoposnetek z navodili po korakih si lahko ogledate s klikom na naslednjo povezavo: https://www.youtube.com/watch?v=0R_ZvVU9gHQ

Vprašanja glede aplikacije

Kako dolgo traja regeneracijska seja icebein?

Priporočamo trajanje aplikacije največ 20 minut na dan. Zavedamo se, da je dojemanje mraza od človeka do človeka različno. Zato je treba sejo takoj končati, če se med zdravljenjem slabo počutite (npr. če čutite odrevenelost nog).

Katera temperatura je prava?

Trenutne znanstvene študije predpostavljajo, da je najboljši regenerativni učinek dosežen pri temperaturi med 10 in 15 stopinjami Celzija. Enako velja tudi tukaj: mraz se zazna subjektivno. Naš nasvet: Začnite pri nekoliko višjih temperaturah in se nato počasi uravnavajte na temperaturo, ki je najboljša za vas.

Naj se posebej pripravim na aplikacijo?

Ja! Pred uporabo enote za regeneracijo Icebein morate upoštevati naslednje nasvete:

– Poskrbite za svoje telo: uporaba naj bo vedno prijetna in nikoli boleča ali neprijetna. Še posebej v hladnih mesecih se pred vsako uporabo toplo oprhajte!

– Noge naj bodo vodoravno: Med okrevanjem naj bodo noge čim bolj vodoravne. S tem podpirate optimalno kroženje vode.

– Pazite na postavitev cevi: Cevi (cevi med icebein hladilnikom in icebein nogami) prav tako oddajajo mraz. Postavite jih tako, da ne motijo aplikacije. Prepričajte se tudi, da cevi niso stisnjene, zvite ali prepognjene.

– Icebein uporabite kmalu po koncu vadbe: Icebein poskusite uporabiti v prvi uri po končani vadbi. Tako boste dosegli največji možni regeneracijski učinek.