ESTETIKA IN DERMATOLOGIJA

V spodnji ponudbi so vključeni aparati in pripomočki priznanih blagovnih znamk, ki preverjeno dajejo učinkovite rezultate.
Več kot 25 let izkušenj delovanja na tem področju še kako pomaga pri tem, da vam lahko vedno zagotovimo vrhunski izdelek, vso tehnično podporo, osebno svetovanje in izobraževanje o izdelkih in njihovi uporabi ter celostne poprodajne aktivnosti, vključno z zanesljivim servisom vseh naših naprav.

Fizio Ferjan

V fizioterapiji Fizio Ferjan poleg individualnih manualnih terapij, uporabljamo tudi tehnološko napredne metode zdravljenja. Izredno zmogljiv K-Laser nam omogoča hitrejše in učinkovitejše zdravljenje poškodb in bolečin. Z aparati podjetja Semos smo izjemno zadovoljni, kadar je potrebno, poskrbijo za hiter in optimalen servis.

Primož Ferjan, dipl. fizioterapevt

Rajko Novak

Airofit sem začel uporabljati v sredini januarja 2021. Kar nekaj časa sem iskal napravo, s katero bi si lahko izboljšal svoje pljučne funkcije. Kot ponavadi, sem bil pri iskanju “najboljše” naprave precej skeptičen, saj vsi proizvajalci obljubljajo “najboljše” rezultate. Kljub kronični alergijski astmi, se praktično celo svoje življenje ukvarjam z vzdržljivostnimi športi, v mladosti z biatlonom, kasneje z tekom in zadnjih 15 let s kolesarstvom. Kljub svojim 52 letom sem še vedno član Kolesarke reprezentance Slovenske vojske. Tako sem se odločil za nakup Airofita Pro, predvsem po pozitivnih mnenjih številnih uporabnikov. Mobilna aplikacija uporabnika vodi skozi različne dihalne vaje, teh je veliko. Sam pred vsakim dihalnim treningom opravim test pljučne kapacitete in vaje nato prilagodim. Povdarek dajem vajam za moč izdiha, ki je pri astmatikih običajno slab. Po petih tednih redne uporabe trikrat na dan po 5 – 10 minut sem več kot pozitivno presenečen nad rezultati. Praktično sem izboljšal vse pljučne funkcije, najbolj pa moč izdiha, katerega sem vadil največ. Airofit tako uporabljajo številni športniki, čeprav, kolikor mi je poznano, je bila naprava prvotno razvita za pljučne bolnike. Ob redni in pravilni uporabi Airofita sem se prepričal, da resnično deluje in izboljša dihalne funkcije.

Rajko Novak
gorski kolesar

Nejc Žnidarčič

Glede novih ‘revolucionarnih’ metod v športu sem dokaj skeptičen, saj vem da lahko le trdo delo prinese rezultate. Sem pa vseeno iz firbca poizkusil napravo Airofit, ki sem jo dobil na test. V razmeroma kratkem času dveh mesecev sem svojo maksimalno kapaciteto pljuč povečal za 15 %, maksimalno moč izdiha pa za kar 23 %. To so številke, ki so za vrhunski šport nepredstavljive, še posebej v tako kratkem času. Pripravljenost vrhunskega športnika je namreč na tako visokem nivoju, da so napredki od 2-3 % že zelo visoke številke. Več zraku v pljučih pomeni boljšo preskrbo mišic s kisikom in posledično hitrejše čase oz. manjši napor in seveda boljšo regeneracijo.

Nejc Žnidarčič
svetovni in evropski prvak v spustu s kajakom na divjih vodah

Vito Dragič

Prekinitev tekmovalnega ciklusa, trenažnega procesa, zmešnjavo bioritma in dnevne rutine je bilo treba uravnovesiti. Začel sem raziskovati dihalne vaje in dihalne tehnike sproščanja ter fokusiranja. Svojo težavo oz. situacijo sem mimogrede zaupal na obisku pri podjetju SEMOS. Samo mi je takoj priporočil Aerofit. Naprave do takrat še nisem poznal, a že po 5-minutni predstavitvi sem vedel, da je to tisto, kar rabim. Svoj Airofit sem še isti dan odnesel domov in se začel učit uporabe, ki je zelo enostavna. Po 14 dneh sem na prvih pripravah po prekinitvi opazil res vrhunski rezultat. Vdih in izdih je postal boljši v vseh pogledih, kar pa prinese boljšo kondicijsko pripravljenost. Rezultat bolje kondicijske pripravljenosti je daljša osredotočenost na tekmi – ta pa je ključ do zmage. Hvala Samotu in ekipi Semos za ta game changer produkt !

Vito Dragič
profesionalni judoist

Jure Daić

Glede na dolgoletno ukvarjanje s potapljanjem na vdih, dihanjem in poučevanjem dihanja številnih novih generacij potapljačev sem sprva mislil, da bo AiroFit samo še ena od  naprav za jačanje dihalnih mišic. Že ob prvem, testiranju pa sem ugotovil, da je zaradi aplikacije in povezave s pametni telefoni precej več, kot sorodne analogne naprave, ki sem jih v preteklosti že testiral. Kot prvo mi je bilo všeč, možnost prilagoditve programa lastnim željam in nivoju. Tako sem videl, da imam boljše razvite izdišne mišice in se moram posvetiti treningu vdišnih mišic. Ker imam rad statistiko in analitiko mi je zelo všeč tudi možnost spremljanja napredka. Aplikacija je dobro zastavljena in je enostavno uporabna. Koristnost AirOFita vidim predvsem v treh stvareh. Kot prvo je ciljno treniranje želenih dihalnih mišic in popolna prilagoditev programa svojim željam ne glede ali gre za začetnika ali zelo izkušenega na področju dihanja. Kot drugo je primerna, za začetnike, ki se komaj učijo pravilnega dihanja in lahko tudi brez aplikacije samo z analogno nastavitvijo težavnostne stopnje natrenirajo mišice. To pride v poštev med vsakodnevnimi aktivnostmi kot so gledanje TV, igranje šaha, brskanje po računalniku,… Aplikacija pa služi tudi kot motivator za redni trening, saj nas opomni, da je čas za trening in nas disciplinira. Priporočal bi ga vsem ljudem, ki si želijo izboljšati dihanje, ne glede na njihovo znanje. Primeren je za vse športnike, še posebej pa za potapljače na vdih in podvodne lovce, ki morajo dihanje obvladati do potankosti. Koristen pa je tudi za ljudi, ki imajo težave z dihali, saj bo s treningom dihanje postalo bolj zavedno, kontrolirano in boljše, kar bo imelo pozitiven učinek na zdravje.

Jure Daić
slovenski državni rekorder in prvak v potapljanju na vdih

Mia Krampl

Airofit PRO redno uporabljam zadnja 2 meseca. Moč mojega vdiha in izdiha se je povečala. Všeč mi je, da lahko sam, s pomočjo aplikacije, testiraš napredek in primerjaš rezultate različnih delov dneva (zjutraj, po treningu, pred spanjem…) Pri plezanju ima globoko in konstantno dihanje velik pomen. Po uporabi Airofita pred treningom, se med plezanjem lažje osredotočim na ritem dihanja. Uporaba s pomočjo aplikacije na telefonu je zelo preprosta in vse skupaj izpade bolj kot zabavna igra kot pa dihalne vaje!

Mia Krampl
atletinja

Benjamin Lah

Kot vrhunski športnik, Ju-Jitsu borec, sem zelo aktiven in imam natrpan urnik treningov. Zaradi pomanjkanja časa rad izkoristim vsako priložnost, da lahko nadgradim svoj trenažni proces. Z napravo AIROFIT, ki mi dejansko vzame samo 10-15 min dnevno, znatno izboljšujem svoje respiratorne zmožnosti, hkrati pa je regeneracija krajša. Uporabljam ga zadnjih 14 dni in v tem kratkem času se je stanje pljučne kapacitete in osebno počutje do dobra izboljšalo. Navdušen sem nad preprostostjo uporabe Airofita, aplikacije preko telefona, ki naredi vsak trening z napravo zelo zanimiv. Prve spremembe sem začel opažati po 14ih dneh uporabe, na pripravah Ju-Jitsu reprezentance Slovenije, kjer imamo intenzivnost treningov zelo visoko. Vsak del treninga sem čakal tisti neprijetni občutek pri dihanju, kjer enostavno ne zmorem več oz se telo upočasni, ampak tega občutka ni in ni bilo. Močno sem prepričan, da izvajanje vaj z Airofitom definitivno pomaga pri moji pripravljenosti ter boljšemu trenažnemu procesu.

Benjamin Lah
profesionalni Ju-Jitsu borec / FOTO: Rok Šuster

Filip Flisar

Do Airofita sem prišel naključno zaradi zdravstvenih težav s pljuči in zdaj, ko ga redno uporabljam mi je zelo žal, da ga nisem poznal in uporabljal med športno kariero, ker so rezultati res dobri!

Filip Flisar

Košarkarska zveza Slovenije

Brez podjetja Semos in njihovih kvalitetnih aparatur si skoraj ne predstavljamo delovanja vseh slovenskih košarkarskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Regeneracija in rehabilitacija sta dve ključni komponenti, brez katerih današnjih uspehov kot sta srebrna medalja deklet U20 leta 2017 in bronasta medalja fantov U18 leta 2019 ne bi bilo. Turnirji naših reprezentanc na evropskih prvenstvih so zelo naporni, ker se tekme igrajo vsakodnevno. Zato se Semosu zahvaljujem za sodelovanje do zdaj in upam, da bomo tako dobro sodelovali tudi v prihodnje.

Mirko Jurjavčič
Vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij / Košarkarska zveza Slovenije

Jana Gams

Minilo je že eno leto odkar v našem centru za veterinarsko rehabilitacijo in hidroterapijo Dogs4motion uporabljamo K-laser Cube 4 Vet 2.0. S tem aparatom sem se prvič srečala med lastno prakso na kliniki v Belgiji, danes pa nam poleg podvodne steze za hidroterapijo predstavlja nepogrešljiv del opreme za izvajanje veterinarske fizioterapije. Uporabljamo ga za zmanjšanje vnetja, bolečin in pospešitev celjenja po operacijah, ob poškodbah, mišičnih napetostih ter akutnih ali kroničnih stanjih kot so težave s kolki, hrbtenico ali ostalimi sklepi. V enem letu sva s sodelavko Evo s pomočjo K-laser Cube 4 Vet 2.0 izvedli 3083 laserskih terapij, kar je skupaj naneslo 113,5 ur delovanja.

Jana Gams

Tatjana Jeglič

Od kar vodim svojo zasebno kliniko nabavljam tako terapevtski material, potrošni material kot tudi terapevtske aparature pri podjetju Semos. To podjetje odlikuje odprto razmišljanje in široka ponudba materialov najvišje kakovosti. Prav tako so izjemno ažurni pri dobavi le teh in nudijo strokovno podporo ter servis. Če iščete novosti, kvaliteto in podporo, potem je podjetje Semos pravo za vas!

Tatjana Jeglič
dipl.fizioterapevtka, IBITA Basic Course Instructor / Center Fizioterapije Ljubljana

Damjan Justinek

Redna uporaba HiToP HTEMS elektro stimulacije je zelo uspešna terapija pri lajšanju simptomov diabetične polinevropatije! (mravljinčenje, gluhost in bolečino).

Damjan Justinek
dr. med., spec. int. med. / CSB - Center za sladkorno bolezen

Košarkarska zveza Slovenije

Uporaba aparatov Skanlab NG in K-LASER CUBE je izrednega pomena kadar je med tekmami malo časa za regeneracijo ter je vsaka ura pomembna. Spodbujanje hitrejše regeneracije ter takojšnja sprostitev mišic je nujna na velikih tekmovanjih. Uporaba obeh naprav v kombinaciji z manualno terapijo je ena od ključnih prednosti naših terapevtov, ki so pomagali našim fantom do zgodovinskega evropskega naslova. Brez njih in njihovih pripomočkov ne bi šlo.

Marko Milič