TECARPULS

TECARPULS je posebna naprava za CET terapijo (prenos kapacitivne energije). To je neinvazivna terapija, ki prebudi telesu lastno sposobnost samoregeneracije, z uporabo frekvence 500 kHz.

Opis

GLOBINSKO SEGREVANJE NASLEDNJE GENERACIJE

TECARPULS proizvaja “globinsko segrevanje” na kontroliran način z uporabo elektromagnetne energije (diatermije). Reakcije, ki jih dosežemo s TECARPULS skozi kapacitivne elektrode, so osredotočene na mehka tkiva, mišice in periartikularne tvorbe.

Prenos energije generira optimalno, lokalno globinsko segrevanje, ki nemudoma poveča lokalno cirkulacijo, zmanjša bolečino, poveča elastičnost in tako izboljša gibljivost. Glavna prednost te terapije je, da  v primeru akutnih in kroničnih poškodb občutno skrajša čas okrevanja.

TECAR terapija se zelo uspešno uporablja že od leta 1988. Številna klinična poročila raziskovalnih inštitutov po vsem svetu dokazujejo njen izjemen učinek pri različnih poškodbah, kar opažamo v dermatologiji, travmatologiji in medicini športa. Lokalna indukcija globinskega segrevanja na območju terapije povzroči širjenje krvnih žil, povečanje pretoka krvi in izboljšanje presnove.

Prav tako z izboljšanjem fleksibilnosti poveča elastičnost mehkih veznih tkiv. Poleg tega, lokalno segrevanje zmanjša mišični tonus. Stimulacija debelih živčnih vlaken zagotavlja večjo hitrost prevodnosti živcev, kar za pacienta pomeni očitno prednost, kar se tiče lajšanja bolečine ob začetku rehabilitacije.

Fiziološki odzivi se pripisujejo predvsem izhodu toplote, kar je neposredno povezano s skupno izhodno močjo. Toplota, kot se uporablja pri diatermiji, je v fizioterapiji nekaj običajnega.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta terapije

Diatermija – Globinsko segrevanje

Tehnične specifikacije

Omrežna napetost 100-240 Volt ~
Frekvenca 50/ 60 Hz
Največja poraba energije 144 VA

 

Naprava:

Klasifikacija medicinske naprave IIa (glede na MDD 93/42/EEC)
Varnostni razred I tip BF, glede na IEC 60601-1
Tok, ki prehaja do pacienta bolje, kot zahtevano od IEC (IECS 100
µA) -“-, pri enkratni napaki bolje, kot zahtevano od IEC (IECS 500
µA) Varnostni testi CE-MDD
Mere 302x300x126,5 mm (DxŠxV)
Teža 4,3 kg
Varovalke 2xT 2.5A H 250Vu

 

Trenutno še ni nobenega mnenja.