HUMAN TECAR SYNERGY VISS

Deluje na živčno-mišični sistem in ‘izklopi’ bolečino ter poveča moč, trofizem tkiva, mišični tonus in ravnotežje.

Human Tecar Viss z izmenjavo informacij z osrednjim živčnim sistemom (zahvaljujoč vibracijskemu zvočnemu sistemu) ponovno vzpostavi živčno-mišično ravnovesje.

Nekaj minutna uporaba je dovolj za hitro zmanjšanje bolečine in končno izničenje simptomov bolečine.

Šifra: 01689 Kategoriji: ,

Opis

Kaj je Human Tecar Viss?
Tehnologija s fokusiranim vibracijskim zvočnim sistemom, ki s pomočjo inovativne, globalno patentirane medicinske naprave uporablja lokaliziran pritisk, moduliran z izjemno natančnostjo pri frekvenci in intenziteti.

Tehnologija učinkuje na mehanoreceptorje pri mišicah in kitah, povrne živčno-mišično ravnovesje in mišični tonus, skoraj v trenutku odpravi bolečino in doseže, da se telesu na naraven, neinvaziven način povrneta moč ter koordinacija.

Kako deluje?
Osrednji živčni sistem iz okolja prejema ogromen kup informacij.
V času te stalne in hitre izmenjave skozi dan je stanje vsakega dela telesa zabeleženo, preverjeno in v trenutku ponastavljeno.

Ta postopek je izredno zapleten in izkorišča mehanoreceptorje z visokim pragom, ki so znani kot Pacinijeva telesca.

Odhodni odziv je odvisen od intenzitete signala in števila dohodnih prenosov. To pomeni, da bolj kot je intenziven dohodni signal, bolj intenziven je odhodni odziv, vključeno je višje število aktivnih mišičnih vlaken, izboljša se koordinacija, moč, vzdržljivost in odpornost.

Human Tecar Viss stimulira mehanoreceptorje s kvadratnim valovnim signalom, ki se uspe učinkovito vstaviti v izmenjavo informacij, ki jih osrednji živčni sistem zaradi svoje plastičnosti lahko prejema in ohranja.

Način delovanja
Mehanski kvadratni val, ki večinoma deluje pod zračnim tlakom.
Human Tecar Viss zaradi svojega posebnega modulatorja pretoka zraka proizvaja mehanski kvadratni val, ki vpliva na mehanoreceptorje, ki so odgovorni za pošiljanje signalov osrednjemu živčnemu sistemu in tako reprogramira živčno-mišični sistem.

Valovni parametri so modulirani (frekvenca, amplituda in čas terapije), tako da lahko terapijo prilagodimo pacientu in njegovim posebnim zahtevam.

Mehanski kvadratni val

 

Lamelna telesca (ali Pacinijeva telesca)
Human Tecar Viss stimulira Lamelna telesca (ali Pacinijeva telesca). To so izredno hitro prilagodljivi mehanoreceptorji (senzorični receptorji), ki so še posebej občutljivi na visoko-frekvenčne vibracije (60-300 Hz).

Lamelna telesca

Modulator pretoka zraka
Human Tecar Viss je sestavljen iz ventilatorja, ki je priključen na poseben, patentiran modulator pretoka zraka, ki predstavlja jedro tehnologije.
Terapija se izvaja tako, da se na kožo namesti anatomsko oblikovane pretvornike, ki na pacienta prenašajo vibracije, proizvedene z modulatorjem kvadratnih valov.

Intenziteta in frekvenca kvadratnih valov sta dokazano učinkoviti pri najrazličnejših patologijah, rezultati so trdni in utemeljeni.
Poleg tega pa tehnologija nima nobenih škodljivih stranskih učinkov.

Pretvorniki
Pretvorniki so narejeni iz akrilonitril-butadien-stirena (ABS) in so skupaj z blazinico vstavljeni v koži prijazni santopren, ki zagotavlja odlično oprijemljivost in udobje.

Na voljo so v šestih velikostih, različnih oblik in dimenzij, zasnovani za odlično prileganje različnim delom telesa, kjer izvajamo terapijo. Pretvorniki se vedno oprimejo tkiva in zagotavljajo neprepusten zaključek tokokroga.

Pretvorniki

Membrana
Nekateri pretvorniki so opremljeni z membrano, ki omogoča zdravljenje predelov, kjer je pretvornik težko popolnoma prilepiti na kožno tkivo. Membrana ohranja enakomerne vibracije tudi, če stik ni popoln.

Membrana

 

Krajši čas okrevanja
Tehnologija se izvaja avtomatsko in ročno in jo je enostavno vključiti v klasične terapevtske protokole. Primerno za številna področja rehabilitacije.

 

Evropski, ameriški in ruski patent
Modulator pretoka zraka je mednarodno patentiran (Evropski patent št. Ep1824439b1 – ameriški patent št. 11/792386, ruski patent št. 2007125468).

Objavljene številne študije
Varnost in učinkovitost te tehnologije je bila dokazana s strani mednarodnih raziskav in številnih objavljenih študij o vibraciji in njeni vlogi pri reprogramiranju in remoduliranju živčno-mišičnega sistema.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta terapije

Nevrofizioterapija

Indikacije

Kontraindikacije

Trenutno še ni nobenega mnenja.