HUMAN TECAR HCR 1002

Human Tecar HCR je elektromagnetni stimulator mikrocirkulacije, ki:
• spodbuja presnovo biološkega tkiva in
• stimulira krvni ter limfni obtok.

Poveča sposobnost telesa, da se regenerira, ohranja ali povrne njegovo ravnovesje in zviša zmogljivost.

Opis

Kaj je Human Tecar HCR 1002?
Human Tecar HCR 1002 je elektromagnetni stimulator mikrocirkulacije.

Deluje tako, da srednje-frekvenčni radio signal, ki je prek dveh prevodnih elektrod specifičnih tipov (visoka in nizka impedanca) v kontaktu z biološkim tkivom, sproži metabolično aktivacijo samega tkiva tako, da stimulira krvni ter limfni obtok na bolj ali manj obsežnih območjih telesa.
Odvisno od tega, ali je cilj terapije učinkovanje na celotno telo, na omejena področja ali na posamezne dele telesa.

Kako deluje?
HCR 1002 temelji na principu »KONDENZATORJA«, ki je dobro poznan v fiziki, vendar prvič uporabljen pri takem tipu elektro-medicinske naprave.

Elektromagnetni signal (t.j. srednje-frekvenčni radio signal) se ne širi skozi prostor, ampak se prenaša v tkivo z neposrednim stikom, deluje od znotraj in to brez kakršne koli izgube energije.

V biološkem smislu lahko govorimo o aktiviranju električnih nabojev (imenovanih elektroliti), ki so v telesu naravno prisotni.

Ti lahko vplivajo na celično presnovo tako, da sprožijo potrebo po več kisika in več hranilih in na ta način se poveča krvni obtok v danem telesnem področju.

Kaj so njegove prednosti?
Zmogljivost, natančnost in občutljivost naprave uporabniku omogočajo nastavitev intenzitete.
Omogočena je nastavitev po minimalnih stopnjah in prilagoditev danega terapevtskega protokola natančnim zahtevam osebe, ki prejema terapijo, v vsakem trenutku.

Vse to pomeni bolj fokusirano in učinkovitejšo terapijo vnetnih stanj, tako akutnih kot kroničnih in tudi hitrejšo ter uspešnejšo protibolečinsko terapijo.

25 let praktičnih izkušenj
HCR 1002 je tehnologija nove generacije, rezultat četrt stoletja praktičnih izkušenj.

Visoko učinkovit generator zagotavlja večjo moč in občutno skrajša čas terapije.

REZISTIVNI NAČIN

 

KAPACITIVNI NAČIN

 

Nizko-impedančne (rezistivne) elektrode
Nizko-impedančne elektrode so posebej primerne za selektivno, globinsko delovanje.

Terapija z nizko-impedančnimi elektrodami trenutno predstavlja najbolj učinkovito terapijo fibroznega vezivnega tkiva in kostnega tkiva ter biofizično odpornejšega tkiva (kosti, hrustanec, večje kite, aponevroza).

Nizko-impedančne ali rezistivne elektrode napaja isti radio frekvenčni signal.

Zdravstveni delavec oceni, kateri nivo intenzitete bo uporabil glede na želeni endogeni odziv.

Gre za koncentriranje cirkulacije in povišanje temperature v osteoartikularnem ter kitnem tkivu in tudi fibrotičnem tkivu ter brazgotinah npr. na področjih z nizkim deležem elektrolitov.

Izjemno pomembno pri obravnavi bioloških poškodb v vseh oblikah kroničnih ter akutnih patologij, za katere sta značilni degeneracija in fibroza.

Visoko-impedančne (kapacitivne) elektrode
Visoko-impedančne elektrode so posebej primerne za zdravljenje mehkega tkiva (mišičnina, maščevje, žile, limfa).

Visoko-impedančne (kapacitivne) elektrode sprožijo endogeni odziv, ponovno aktivirajo krvni obtok v nizko-impedančnem mehkem tkivu z visoko vsebnostjo vode.

V praksi – hipotrofično mišično tkivo se revitalizira zaradi intenzivne vaskularizacije, ki učinkuje na edeme, bolečino in vnetje – skupaj z vsemi koristmi boljšega krvnega otoka.

 

Stopnje stimulacije
Stimulacija učinkuje na metabolično ravnovesje biološkega tkiva na izredno postopen, moduliran način, glede na posamezno patologijo, osebo, pri kateri terapijo izvajamo in fazo same terapije.

 


Homogenost odziva v globokem tkivu
Ena glavnih prednosti HCR 1002 je homogenost odziva v globokem tkivu.

Razlog za to je, da se energija prenaša izključno s procesi privlačnosti in odbojnosti električnih nabojev, ki so posledica delovanja aktivne elektrode na različnih delih telesa, torej deluje od znotraj in ne od zunaj telesa.

 


Fleksibilnost tehnologije
Zdravstveno osebje lahko HCR uporablja na zelo fleksibilen način, saj je njegova uporaba izredno fokusirana in natančna, deluje lokalno in spodbuja spremembe v temperaturi določenega dela telesa, torej tudi razliko temperature med tem delom telesa in tistim, ki je blizu ali poleg njega.

 


Selektivno delovanje

Zaradi visoko- in nizko-impedančnih elektrod lahko HT specialist terapijo z največjo možno natančnostjo in učinkovitostjo usmeri na določen tip tkiva in uravnava protokol terapije glede na potrebe.

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta terapije

Radiofrekvenca

Indikacije

Kontraindikacije

Trenutno še ni nobenega mnenja.