EKG PAPIR

144,90190,40

Zapisovalni papir za medicinske namene.

Počisti
Šifra: e8d92f99edd2 Kategorije: , ,

Opis

Ta list z navodili vključuje vse potrebne informacije za pravilno in varno uporabo zapisovalnega papirja za medicinske namene. Omenjeni papir je, če ga uporabljamo v skladu s spodnjimi navodili, skladen z direktivo 93/42/EEC in nadaljnjimi spremembami o medicinskih pripomočkih. Papir lahko uporabljajo le usposobljeni zdravstveni delavci in reševalno osebje.

 

Lastnosti in sestava

Zapisovalni papir za medicinske namene lahko razdelimo na dve kategoriji: termalni in brizgalni papir. Termalni papir je namenjen zapisovanju podatkov, ki jih proizvajajo inštrumenti za elektro-medicinsko analizo z uporabo termalnega pisala. Termalni papir je izredno občutljiv in je primeren za inštrumente, ki obratujejo pri temperaturi glave nižji od 90°C.

Brizgalni papir uporabljamo za zapisovanje podatkov prek inštrumentov opremljenih s pisalom s črnilom. Kakovost zapisa je odvisna od količine črnila, ki ga pisalo izbrizga ter absorbcijske zmogljivosti papirja.

Glede na napravo, s katero boste papir uporabljali, je lahko primeren papir v roli ali zloženi papir, z diagramom ali brez diagrama, s črnim markerjem ali brez črnega markerja.

Diagramski papir ima diagrame različnih barv/tipov v skladu s standardi proizvajalca glede tiskanja diagramov. Zdravnik bo naredil odčitek in nato postavil diagnozo. (Po presoji zdravnika lahko odčitek diagrama temelji samo na diagramu samem ali pa je odčitek narejen s pomočjo ravnila, ki ga zagotovi proizvajalec.

Nediagramski papir je navaden bel papir, na katerega bo naprava natisnila diagram ali parametre.

Diagramski papir za medicinske namene je del razreda I s funkcijo merjenja (CE 0476), medtem ko je nediagramski papir sicer del razreda I, vendar brez funkcije merjenja (CE) in ga zato ni potrebno certificirati pri priglašenem organu, je samocertificiran.*

Zapisovalni papir je narejen iz čiste celuloze brez toksičnih substanc, na kateri je narejena plast netoksičnega sintetičnega materiala, zato da lahko ugotovimo, za kateri delovni tip papirja gre. Če je potrebno, se lahko na to plast natisne barvni diagram glede na specifikacije inštrumenta, predvidenega za uporabo. Zaradi netoksične sestave uporabljenih surovin, tako skladiščenje kot odlaganje ne vodita k onesnaževanju okolja. Pri odlaganju upoštevajte trenutno veljavno lokalno zakonodajo glede ločenega zbiranja pisarniškega papirja. Zapisovalni papir je označen z isto stopnjo vnetljivosti kot tradicionalen pisarniški papir.

 

Opis papirja

Vse potrebne informacije za identifikacijo papirja so navedene na etiketah, ki se nahajajo na vsakem minimalnem pakiranju. Na etiketi sta znamka in model naprav, s katerimi se papir lahko uporablja in ostale uporabne informacije, tudi velikost role, izražena kot višina (mm) x dolžina (m) ali velikost zloženega papirja, izražena kot višina (mm) x dolžina (mm) x število pol in število kosov, ki so vključeni v vsako škatlo.

! Preden odprete embalažo in namestite papir, se prepričajte, da je znamka naprave, s katero boste papir uporabili, vključena na seznam, ki je naveden na etiketi.

! Papirja ne uporabljajte z inštrumenti, ki na etiketi niso navedeni. Ne izpostavljajte ognju.

 

Navodila za upravljanje in shranjevanje

Odprite škatlo in odstranite zaščitno plastično folijo. Izogibajte se ostrim površinam, ki lahko papir poškodujejo. Glede namestitve papirja v napravo upoštevajte navodila za vgradnjo, ki so vključena v Priročnik za uporabo naprave. Ko je zapisovalni papir v originalni zatesnjeni embalaži, ohrani svoje značilnosti tudi čez čas, če je shranjen pri temperaturi med 18°C in 24°C in relativni vlažnosti med 40% in 60%. Po odprtju embalaže zagotovite okoljske pogoje navedene zgoraj, poleg tega pa papirja ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi, prekomernim svetlobnim virom, fluorescentnim lučem ali ultravijoličnim žarkom, zaradi katerih lahko površina papirja porumeni in ogrozi njegove notranje značilnosti. Papir lahko po uporabi izpis zadrži vsaj 5 let, če je pravilno shranjen, t.j. v skladu z okoljskimi pogoji navedenimi zgoraj in brez kontakta s kopirnim papirjem s karbonom ali brez,  PVC mapami in tekočinami, ki vsebujejo alkohol, ketone ter eter.

 

! Papir bo nepopravljivo poškodovan, če ne bo shranjen v skladu z zgoraj navedenimi postavkami.

CE (Če je potrebno, št. 0476 priglašeni organ)

Ta dokument je razvilo podjetje Nuova Italdiagrammi. Nepooblaščeno razmnoževanje in distribucija prepovedana.

Dodatne informacije

Izberite-model

C300, FX7202, FX8222

Znamka

Nuova Italdiagrammi

Blagovna znamka

Trenutno še ni nobenega mnenja.