EKG KLEŠČE ZA OKONČINE

EKG KLEŠČE ZA OKONČINE

30,63

Srebrne kloridne kleščne elektrode, ki ostanejo na mestu s pomočjo elastičnega mehanizma.

Šifra: 1013 Kategoriji: ,

Opis

NAVODILA ZA UPORABO

Običajno površinski EKG (v mirovanju ali pod obremenitvijo) sestavlja 12 odvodov: 3 dipolna snemanja udov, 3 enopolna snemanja na okončinah ter 6 enopolnih snemanj prekordialno. Zato mora biti na pacienta nameščenih 10 elektrod: 4 za enopolne in dipolne odvode in 6 za prekordialne odvode. Na voljo so naslednje FIAB elektrode:

MODELI F9023SSC – F9024SSC – F9024OSSC

Srebrne / srebrne kloridne kleščne elektrode ostanejo na mestu s pomočjo elastičnega mehanizma.

 

V primeru EKG-ja v mirovanju, elektrode namestite na naslednji način:

 • Zgornje okončine: približno 10 cm nad zapestjem na notranjem delu podlakti.
 • Spodnje okončine: približno 10 cm nad gležnjem na notranjem delu noge.
 • Prekordialno: V1 – četrti medrebrni prostor na desni strani prsnice, V2 – četrti medrebrni prostor na levi strani prsnice, V3 – na polovici med V2 in V4, V4 – peti levi medrebrni prostor v liniji ključnice, V5 – peti levi medrebrni prostor v sprednji aksilarni liniji, V6 – peti levi medrebrni prostor v srednini aksilarne linije.

V primeru EKG-ja pod obremenitvijo, moramo, če se želimo izogniti EKG zvokom zarai premikanja okončin, elektrode na okončinah namestiti na zadnjo stran pacientovega telesa. Prekordialne elektrode moramo namestiti na naslednji način:

 • Elektroda na desni roki: na desno lopatico.
 • Elektroda na levi roki: na levo lopatico.
 • Elektroda na desni nogi: najnižji medrebrni prostor na desni posteriorni aksilarni liniji.
 • Elektroda na levi nogi: najnižji medrebrni prostor na levi posteriorni aksilarni liniji.

NAVODILA

Površino kože očistite z nekosmateno krpo, ki jo navlažite z etrom. Na očiščeno površino kože namažite prevodno pasto (tip FIAB G005). Nanesite dovolj količine, da se bo kovinska ploščica popolnoma prilepila. Na prekordialnem področju odstranite dlačice, če je to potrebno. Na tako pripravljeno kožo namestite elektrode.

NAMEŠČANJE

Prisesalne elektrode za prsni koš (prekordialni odvod): elektrodo namestite na želeno mesto, stisnite gumijasto glavo elektrode in jo držite. Elektrodo pritisnite na kožo, da se popolnoma prilepi, nato glavo spustite.

Kleščne elektrode (periferni odvod): klešče namestite tako, da se prevodna ploščica prilepi na kožo na roki ali nogi – na prej omenjene točke.

Ploščata elektroda: priključek elektrode vstavite v gumijast pašček, pašček ovijte okoli okončine in ga na priključku elektrode zategnite in napnite s pomočjo luknjic.

POZOR

Evropski in ameriški standardi uporabljajo naslednje barve za identifikacijo pacientovih kabelskih odvodov:

 • EVROPSKI STANDARD:

Desna roka: RDEČA – leva roka: RUMENA – desna noga: ČRNA – leva noga: ZELENA.

 • AMERIŠKI STANDARD

Desna roka: BELA – leva roka: ZELENA – desna noga: ČRNA – leva noga: RDEČA.

OPOZORILA

 • Dobavljena naprava ni sterilna.
 • EKG naprave in priključni kabli, na katere bodo priključene FIAB elektrode, morajo biti v skladu z veljavnimi predpisi.
 • Naprave lahko priključi ter upravlja le usposobljeno osebje.
 • Elektroprevodne paste ne nanašajte na ranjeno ali brazgotinjeno kožo.
 • Teh elektrod ne uporabljajte za nadzor med kardioverzijskimi ali defibrilacijskimi postopki, ker je čas, ki preteče od DC šoka do opozorila za oživljanje, daljši od 10 sekund.
 • Teh elektrod ne uporabljajte za kratek ali srednji nadzor (nadzor med operacijami, Holter snemanje).
 • Elektrode so v skladu s standardom o biološki ustreznosti ISO10993-1.

 

ČIŠČENJE

Za čiščenje elektrod priporočamo običajna čistilna in razkužilna sredstva, ki so primerna za kirurške naprave. Pred uporabo teh čistilnih sredstev pozorno preberite navodila za njihovo uporabo. Po čiščenju operite z vodo.

Opomba: Ne uporabljajte ultrasoničnih čistil. Ne uporabljajte topil, ne sterilizirajte s paro. Lahko uporabite etanol koncentracije pod 10%.

ŽIVLJENJSKA DOBA IZDELKA

Srebrni / srebrni kloridni (Ag/AgCl) premaz elektrod dobimo z galvanskim postopkom. Srebrni / srebrni kloridni premaz se lahko odstrani z neustreznim čiščenjem (npr. z abrazivnimi sredstvi), kar bi lahko povzročilo posnetek neustreznega EKG signala. V takem primeru proizvod zavrzite.

 • Ploščata elektroda: neomejeno
 • Kleščna elektroda: pri intenzivni in dolgotrajni uporabi se pregibni del (vzmet) sčasoma obrabi.
 • Prisesalne elektrode: če se na gumijasti glavi elektrode pojavijo razpoke ali se ne prilepijo na kožo, jih zamenjajte z novo.

SHRANJEVANJE

Proizvod hranite v originalni embalaži v prostoru s pogoji in temperaturo okolja, ki so navedeni na etiketi na embalaži. Prekrivanje embalaže z dodatno težo lahko poškoduje izdelek.

GARANCIJA IN OMEJITVE

FIAB SpA zagotavlja, da je proizvod skladen z direktivo 93/42/EEC in je bil proizveden v skladu z FIAB sistemom kvalitete s certifikatom ISO 13485. Proizvajalec ne prevzema odgovornosti in ne odgovarja za zdravstvene stroške, posredno ali neposredno škodo zaradi pomanjkljivega delovanja ali nepravilnega delovanja zgoraj navedenih proizvodov, če so bili uporabljeni na način, ki ni opisan v navodilih za uporabo. Priporočamo, da FIAB oddelek za zagotavljanje kakovosti obvestite o vsaki okvari ali nepravilnem delovanju.

ODLAGANJE

Bolnišnične odpadke je potrebno odlagati v skladu z veljavnimi predpisi.

 

Dodatne informacije

Blagovna znamka

Vrsta izdelka

Trenutno še ni nobenega mnenja.