KAJ JE AIROFIT?

Airofit je sistem za dihalni trening, ki s preizkušenimi dihalnimi vajami izboljša delovanje rekreativnih in profesionalnih športnikov.

KAKO MI BO AIROFIT POMAGAL PRI DOSEGANJU BOLJŠIH REZULTATOV?

Z Airofit treningom bodo vaše dihalne mišice postale močnejše, hitrejše in učinkovitejše.
Povečana pljučna kapaciteta bo povečala vašo športno vzdržljivost in zmogljivost.

Nič več pretirane zadihanosti po uničujočem treningu.

Ta je namreč posledica utrujenih dihalnih mišic.
Ko so dihalne mišice utrujene, nad njimi izgubimo nadzor, to pa pomeni, da dihamo manj.
Ko dihamo manj, preostale mišice dobijo manj kisika, kar vodi v slabšo izvedbo.

KOLIKO ČASA MORAM POSVETITI AIROFIT TRENINGU?

Zadostuje samo 10 minut na dan: medtem, ko počivate, berete, gledate televizijo …

KDO ME BO VODIL?

Vašo vadbo bo spremljal in vam dajal povratne informacije, v realnem času, vaš Airofit trener, v obliki mobilne aplikacije, ki bo trening prilagodil vam: vaši starosti, spolu, velikosti, fizični sposobnosti ….
Mobilna aplikacija vas bo usmerjala, spremljala vaš napredek vam predstavila več programov vadbe.

DOKAZANA UČINKOVITOST

Airofit je razvit v sodelovanju s strokovnjaku za dihanje, kot je Mike Merc. Njegovo učinkovitost dokazuje več raziskav, ki jih najdete tukaj. 
Airofit uporabljajo tudi slovenski športniki. Nekaj jih je svoje izkušnje že delilo z nami.

AKCIJA NA AIROFIT PRO 2.0.

Sedaj vam je AIROFIT PRO 2.0. na voljo po akcijski ceni. Prav tako poleg Airofita prejmete kartico s podpisom našega vrhunskega športnika Darka Jorgiča.

znani slovenski športniki o airofitu

»Airofit mi res pomaga za izboljšanje dihanja, še posebej v mojem športu po dolgih točkah se počutim manj zadihanega kot prej, in lahko igram na daljše izmenjave.« Darko Jorgić

 

“Do Airofita sem prišel naključno zaradi zdravstvenih težav s pljuči in zdaj, ko ga redno uporabljam mi je zelo žal, da ga nisem poznal in uporabljal med športno kariero, ker so rezultati res dobri!” Filip Flisar

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Rok Šuster

 

“Kot vrhunski športnik, Ju-Jitsu borec, sem zelo aktiven in imam natrpan urnik treningov. Zaradi pomanjkanja časa rad izkoristim vsako priložnost, da lahko nadgradim svoj trenažni proces. Z napravo AIROFIT, ki mi dejansko vzame samo 10-15 min dnevno, znatno izboljšujem svoje respiratorne zmožnosti, hkrati pa je regeneracija krajša.

Uporabljam ga zadnjih 14 dni in v tem kratkem času se je stanje pljučne kapacitete in osebno počutje do dobra izboljšalo. Navdušen sem nad preprostostjo uporabe Airofita, aplikacije preko telefona, ki naredi vsak trening z napravo zelo zanimiv.

Prve spremembe sem začel opažati po 14ih dneh uporabe, na pripravah Ju-Jitsu reprezentance Slovenije, kjer imamo intenzivnost treningov zelo visoko. Vsak del treninga sem čakal tisti neprijetni občutek pri dihanju, kjer enostavno ne zmorem več oz se telo upočasni, ampak tega občutka ni in ni bilo. Močno sem prepričan, da izvajanje vaj z Airofitom definitivno pomaga pri moji pripravljenosti ter boljšemu trenažnemu procesu.”

Benjamin Lah, profesionalni Ju-Jitsu borec

 

 

 

“Airofit PRO redno uporabljam zadnja 2 meseca. Moč mojega vdiha in izdiha se je povečala.

Všeč mi je, da lahko sam, s pomočjo aplikacije, testiraš napredek in primerjaš rezultate različnih delov dneva (zjutraj, po treningu, pred spanjem…)

Pri plezanju ima globoko in konstantno dihanje velik pomen. Po uporabi Airofita pred treningom, se med plezanjem lažje osredotočim na ritem dihanja.

Uporaba s pomočjo aplikacije na telefonu je zelo preprosta in vse skupaj izpade bolj kot zabavna igra kot pa dihalne vaje!” Mia Krampl, atletinja

 

 

 

 

 

 

“Glede na dolgoletno ukvarjanje s potapljanjem na vdih, dihanjem in poučevanjem dihanja številnih novih generacij potapljačev sem sprva mislil, da bo AiroFit samo še ena od  naprav za jačanje dihalnih mišic. Že ob prvem, testiranju pa sem ugotovil, da je zaradi aplikacije in povezave s pametni telefoni precej več, kot sorodne analogne naprave, ki sem jih v preteklosti že testiral.

Kot prvo mi je bilo všeč, možnost prilagoditve programa lastnim željam in nivoju. Tako sem videl, da imam boljše razvite izdišne mišice in se moram posvetiti treningu vdišnih mišic. Ker imam rad statistiko in analitiko mi je zelo všeč tudi možnost spremljanja napredka. Aplikacija je dobro zastavljena in je enostavno uporabna.

Koristnost AirOFita vidim predvsem v treh stvareh. Kot prvo je ciljno treniranje želenih dihalnih mišic in popolna prilagoditev programa svojim željam ne glede ali gre za začetnika ali zelo izkušenega na področju dihanja.

Kot drugo je primerna, za začetnike, ki se komaj učijo pravilnega dihanja in lahko tudi brez aplikacije samo z analogno nastavitvijo težavnostne stopnje natrenirajo mišice. To pride v poštev med vsakodnevnimi aktivnostmi kot so gledanje TV, igranje šaha, brskanje po računalniku,…

Aplikacija pa služi tudi kot motivator za redni trening, saj nas opomni, da je čas za trening in nas disciplinira.

Priporočal bi ga vsem ljudem, ki si želijo izboljšati dihanje, ne glede na njihovo znanje. Primeren je za vse športnike, še posebej pa za potapljače na vdih in podvodne lovce, ki morajo dihanje obvladati do potankosti. Koristen pa je tudi za ljudi, ki imajo težave z dihali, saj bo s treningom dihanje postalo bolj zavedno, kontrolirano in boljše, kar bo imelo pozitiven učinek na zdravje.”

 Jure Daić, slovenski državni rekorder in prvak v potapljanju na vdih

 

 


“Prekinitev tekmovalnega ciklusa, trenažnega procesa, zmešnjavo bioritma in dnevne rutine je bilo treba uravnovesiti. Začel sem raziskovati dihalne vaje in dihalne tehnike sproščanja ter fokusiranja.

Svojo težavo oz. situacijo sem mimogrede zaupal na obisku pri podjetju SEMOS. Samo mi je takoj priporočil Aerofit. Naprave do takrat še nisem poznal, a že po 5-minutni predstavitvi sem vedel, da je to tisto, kar rabim.

Svoj Airofit sem še isti dan odnesel domov in se začel učit uporabe, ki je zelo enostavna.

Po 14 dneh sem na prvih pripravah po prekinitvi opazil res vrhunski rezultat. Vdih in izdih je postal boljši v vseh pogledih, kar pa prinese boljšo kondicijsko pripravljenost. Rezultat bolje kondicijske pripravljenosti je daljša osredotočenost na tekmi – ta pa je ključ do zmage.

Hvala Samotu in ekipi Semos za ta game changer produkt !”

Vito Dragič, profesionalni judoist

 

 

 

 

“Glede novih ‘revolucionarnih’ metod v športu sem dokaj skeptičen, saj vem da lahko le trdo delo prinese rezultate.
Sem pa vseeno iz firbca poizkusil napravo Airofit, ki sem jo dobil na test.

V razmeroma kratkem času dveh mesecev sem svojo maksimalno kapaciteto pljuč povečal za 15 %, maksimalno moč izdiha pa za kar 23 %.
To so številke, ki so za vrhunski šport nepredstavljive, še posebej v tako kratkem času.
Pripravljenost vrhunskega športnika je namreč na tako visokem nivoju, da so napredki od 2-3 % že zelo visoke številke.
Več zraku v pljučih pomeni boljšo preskrbo mišic s kisikom in posledično hitrejše čase oz. manjši napor in seveda boljšo regeneracijo.” 

Nejc Žnidarčič, svetovni in evropski prvak v spustu s kajakom na divjih vodah

 

 

 

 

 

“Airofit sem začel uporabljati v sredini januarja 2021. Kar nekaj časa sem iskal napravo, s katero bi si lahko izboljšal svoje pljučne funkcije. Kot ponavadi, sem bil pri iskanju “najboljše” naprave precej skeptičen, saj vsi proizvajalci obljubljajo “najboljše” rezultate.
Kljub kronični alergijski astmi, se praktično celo svoje življenje ukvarjam z vzdržljivostnimi športi, v mladosti z biatlonom, kasneje z tekom in zadnjih 15 let s kolesarstvom.
Kljub svojim 52 letom sem še vedno član Kolesarke reprezentance Slovenske vojske.
Decembra 2020 sem zbolel za Covidom, dobil Covid pljučnico in bil hospitaliziran. Vedel sem, da je stanje resno. Po enem mesecu sem bil pri pulmologu, kateri mi je svetoval, da počasi lahko začnem z nizko intenzivno vadbo po počutju. Svetoval mi je predvsem izvajanje dihalnih vaj.
Tako sem se odločil za nakup Airofita Pro, predvsem po pozitivnih mnenjih številnih uporabnikov. Mobilna aplikacija uporabnika vodi skozi različne dihalne vaje, teh je veliko.
Sam pred vsakim dihalnim treningom opravim test pljučne kapacitete in vaje nato prilagodim. Povdarek dajem vajam za moč izdiha, ki je pri astmatikih običajno slab.
Po petih tednih redne uporabe trikrat na dan po 5 – 10 minut sem več kot pozitivno presenečen nad rezultati. Praktično sem izboljšal vse pljučne funkcije, najbolj pa moč izdiha, katerega sem vadil največ.
Airofit tako uporabljajo številni športniki, čeprav, kolikor mi je poznano, je bila naprava prvotno razvita za pljučne bolnike.
Ob redni in pravilni uporabi Airofita sem se prepričal, da resnično deluje in izboljša dihalne funkcije.”
Rajko Novak, gorski kolesar

 

 

Airofit pa že preizkušajo Filip Flisar, vrhunski smučar, prostega sloga; Jure Daić, potapljač na vdih in drugi. Spremljajte nas, saj bomo kmalu objavili tudi njihove izkušnje.